Britové rozhodli, že mrtvý Mexičan nesmí boxovat po dobu čtyř let

Britové rozhodli, že mrtvý Mexičan nesmí boxovat po dobu čtyř let

Calleros bojoval loni v dubnu v londýnské O2 Areně proti Galalu Yafaiovi a britskému rohovníkovi podlehl ve čtvrtém kole.

Po zápase však komisaři objevili v jeho vzorku kokain.

Mexičan přesto odboxoval ve své vlasti v prosinci vítězný zápas s Gerardem Verdem a podle informací médií se chystal na další utkání.

Na začátku března ho však našla manželka doma mrtvého, příčinou smrti byla zástava srdce. 

Přesto více než tři měsíce po jeho skonu vynesl britský antidopingový výbor (UKAD) trest. „Mexický profesionální boxer Moises Calleros má zákaz činnosti na čtyři roky za porušení antidopingových pravidel kvůli přítomnosti a užití zakázaných prostředků, kokainu a jeho metabolitu,“ uvedl výbor v prohlášení na sociální síti X.

Až po upozornění, že bojovník je už poměrně dlouho po smrti, UKAD zprávu změnil a informoval, že detaily případu odstranil.

Calleros zemřel ve věku 34 let, v profesionálním ringu měl bilanci 37 vítězství a 11 porážek.

Mrtvý Mexičan dostal trest. Nesmí čtyři roky boxovat, rozhodli Britové

Profesionální boxer Moises Calleros nedostal od britského antidopingového výboru (UKAD) milost. I přes to, že zemřel před třemi měsíci, byl potrestán za porušení antidopingových pravidel. Calleros, který bojoval v dubnu loňského roku v londýnské O2 Areně proti Galalu Yafaiovi a podlehl ve čtvrtém kole, měl v jeho vzorku nalezen kokain.

I přes toto zjištění se Mexičan vrátil do ringu a v prosinci odehrál vítězný zápas s Gerardem Verdem. Plánoval i další zápasy, ale na začátku března ho jeho manželka našla doma mrtvého. Příčinou smrti byla zástava srdce.

Po jeho smrti vynesl britský antidopingový výbor trest ve formě čtyřletého zákazu činnosti za užití zakázaných prostředků, konkrétně kokainu a jeho metabolitu. Calleros zemřel ve věku 34 let a měl za sebou bilanci 37 vítězství a 11 porážek v profesionálním ringu.

Později UKAD upravil své prohlášení a odstranil detaily případu poté, co bylo upozorněno, že boxer je již několik měsíců po smrti. Tímto trestem se uzavřela kapitola o kontroverzním boxerském kariéristovi, který bohužel skončil tragicky.