Britský komik parodoval Adam Ondru ve své show pomocí jeho charakteristického řevu.

Britský komik parodoval Adam Ondru ve své show pomocí jeho charakteristického řevu.

Populární satirik představil na konci července Adama Ondru ve svém pořadu Last Week Tonight with John Oliver, který sledují miliony lidí po celém světě. 

„Ke sportovnímu lezení tady mám jednu zajímavost. Jedna z velkých hvězd, Adam Ondra, český lezec. Popisují ho jako trochu uječeného. Je znám také proto, že intenzivně zapojuje své hlasivky, když leze. Asi takhle…“ představil Oliver jednatřicetiletého Čecha, načež pustil kompilaci jeho hrdelních výkřiků. 

„A sakra,“ glosoval komik a diváky pak ještě více rozesmál, když Ondrův hlasový projev přirovnal k mužskému orgasmu.

Úryvek z Oliverova pořadu v tomto týdnu použil Český olympijský výbor jako pozvánku na Ondrovo pařížské vystoupení. 

Čech ve středu postoupil ze třetího místa do pátečního finále kombinace pro osm nejlepších, kde může vylepšit šestou příčku z lezecké premiéry pod pěti kruhy před třemi lety v Tokiu.

Po pátém místě v pondělním boulderingu skončil Ondra v druhé části kvalifikace obtížnosti na děleném druhém místě. 

„Když bude jakákoliv medaile, budu štěstím bez sebe. Dnešek snad dokázal, že úroveň na to mám. V pátek to zase bude úplně od nuly. Musím tam dát všechno,“ uvedl po kvalifikaci.

Páteční finálové klání bude deník Aktuálně.cz sledovat v online reportážích.

Slavný britský komik John Oliver nedávno zviditelnil českého lezce Adama Ondru ve svém pořadu Last Week Tonight. Oliver ve svém pořadu představil Ondru jako jednu z hvězd sportovního lezení a komik se nevyhnul ani tomu, že si dělal legraci z intenzivního řevu, který Ondra používá při lezení. Oliver dokonce porovnal hlasový projev Adama Ondry s mužským orgasmem, což diváky pobavilo.

Tento úryvek z Oliverova pořadu využil český olympijský výbor jako pozvánku na Ondrovo páteční vystoupení. Adam Ondra nedávno postoupil do finále kombinace na olympijských hrách v Tokiu, kde má šanci na medaili. Po úspěšném umístění v kvalifikaci a druhém místě v obtížnosti, se Ondra těší na finálové klání.

Adam Ondra se po kvalifikaci vyjádřil, že je šťastný z dosažených výsledků a že bude do finále dávat všechno. Páteční finále bude sledovat deník Aktuálně.cz v online reportážích, takže fanoušci Adama Ondry budou moci držet palce a sledovat jeho vystoupení na olympijských hrách.