Bronz pro geniálního Schicka: Škorpión, šibenice, nůžky a úchvatná sóla

Bronz pro geniálního Schicka: Škorpión, šibenice, nůžky a úchvatná sóla

Cena Ference Puskáse je ocenění udělované každoročně za nejhezčí gól v daném fotbalovém roce. Toto prestižní ocenění je pojmenováno po legendárním maďarském fotbalistovi Ferenci Puskásovi a uděluje ho Mezinárodní federace fotbalových asociací (FIFA). Od svého založení v roce 2009 se stala jedním z nejvíce sledovaných a diskutovaných ocenění ve fotbalovém světě.

Mezi laureáty Ceny Ference Puskáse se nachází mnoho výjimečných fotbalistů, kteří svými góly zanechali nezapomenutelnou stopu ve světovém fotbale. Připomeňme si některé z nich:

1. Cristiano Ronaldo (2016): Portugalský útočník Cristiano Ronaldo získal Cenu Ference Puskáse v roce 2016 za svůj úžasný gól v rámci Ligy mistrů proti týmu Juventus. Ronaldo překonal několik hráčů soupeře a zakončil přesnou střelou do sítě.

2. Zlatan Ibrahimović (2013): Švédský fotbalový talent Zlatan Ibrahimović byl oceněn Cenou Ference Puskáse v roce 2013 za svůj brilantní gól v přátelském zápase proti Anglii. Ibrahimović vystřelil z velké dálky a překonal brankáře Anglie nádhernou akrobatickou střelou.

3. Neymar (2011): Brazilskej útočník Neymar získal Cenu Ference Puskáse v roce 2011 za svůj gól v rámci brazilského ligového zápasu. Neymar předvedl neskutečnou techniku a přesnost při zakončení, když se obešel kolem několika obránců a skóroval.

4. James Rodríguez (2014): Kolumbijský fotbalista James Rodríguez byl oceněn Cenou Ference Puskáse v roce 2014 za svůj gól v rámci Mistrovství světa ve fotbale. Rodríguez přijal míč na hrudi a následně ho okamžitě poslal do sítě přesnou střelou.

5. Mohamed Salah (2018): Egyptský útočník Mohamed Salah získal Cenu Ference Puskáse v roce 2018 za svůj gól v rámci anglické Premier League. Salah se prodral přes obranu týmu Everton a zakončil přesnou střelou do sítě.

6. Hamit Altıntop (2010): Turecký fotbalista Hamit Altıntop byl oceněn Cenou Ference Puskáse v roce 2010 za svůj gól v rámci Mistrovství světa ve fotbale. Altıntop vystřelil z velké dálky a překonal brankáře Kazachstánu nádhernou střelou.

Tito fotbalisté jsou jen někteří z mnoha laureátů Ceny Ference Puskáse, kteří svými góly dokázali ohromit celý svět. Toto ocenění je důkazem toho, že fotbal je nejen o vítězství, ale také o umění a kráse.