Bronzová medailistka Ogrodníková zachránila svou pozici v soutěži díky úspěšnému hodu oštěpem.

Bronzová medailistka Ogrodníková zachránila svou pozici v soutěži díky úspěšnému hodu oštěpem.

Po dvou sériích byla na hranici vyřazení, ale nejlepším hodem od roku 2021 se posunula na průběžné třetí pozici. Tu si česká oštěpařka udržela až do konce soutěže a vrchol olympijského cyklu jí vyšel skvěle.

Česká oštěpařka v kvalifikaci těsně přešlápla hod za 62 metrů. Ve finále začala výkonem pod 60 metrů, druhý pokus přešlápla a hrozilo jí, že se nevejde do osmičlenného užšího finále.

Třetí hod jí ale vyšel, posunula se na třetí místo a už na něm zůstala. Dál hodila jen mistryně světa Kitagučiová a Jihoafričanka Jo-Ane Van Dyková, která porazila Ogrodníkovou o 25 centimetrů.

Ogrodníková navázala na unikátní českou oštěpařskou tradici, kterou naposledy před ní v soutěži žen prodloužila světová rekordmanka Barbora Špotáková dvěma zlatými olympijskými medailemi v Pekingu a Londýně a bronzem v Riu de Janeiro.

Česká oštěpařka Ogrodníková se v nedávné soutěži na olympijských hrách skvěle umístila a získala bronzovou medaili. Po dvou sériích se nacházela na hranici vyřazení, ale svým nejlepším hodem od roku 2021 se dokázala posunout na třetí místo. Tuto pozici si udržela až do konce soutěže, což byl skvělý výsledek pro českou sportovkyni.

V kvalifikaci překonala hranici 62 metrů a ve finále začala výkonem pod 60 metrů. Druhý pokus jí sice nevyšel, ale třetí hod ji posunul na třetí místo, kde nakonec zůstala. Pouze dvě soupeřky ji překonaly, a to mistryně světa Kitagučiová a Jihoafrická oštěpařka Jo-Ane Van Dyková, která Ogrodníkovou porazila o 25 centimetrů.

Ogrodníková tak navázala na úspěchy české oštěpařské tradice, kterou naposledy prodloužila světová rekordmanka Barbora Špotáková. Špotáková získala dvě zlaté olympijské medaile v Pekingu a Londýně a bronzovou medaili v Riu de Janeiro. Ogrodníková tak ukázala svůj talent a odhodlání na mezinárodní scéně a přinesla České republice další úspěch ve sportu.