Bývalá wimbledonská šampionka Martínezová se stane trenérkou tenistky Bouzkové.

Bývalá wimbledonská šampionka Martínezová se stane trenérkou tenistky Bouzkové.

Pětadvacetiletá Bouzková se letos připravovala pod vedením svého vrstevníka Antonína Bolardta, s nímž byla domluvená do konce sezony. Na nový ročník už 34. hráčka světového žebříčku trénuje na Floridě s jednapadesátiletou Martínezovou.

Pražská rodačka Bouzková letos v říjnu v Nan-čchangu postoupila do svého pátého finále na WTA Tour a ve tříapůlhodinové bitvě podlehla krajance Kateřině Siniakové. Dosud jediný titul získala loni v Praze.

Martínezová triumfovala v roce 1994 ve Wimbledonu, hrála také finále Australian Open a Roland Garros a byla světovou dvojkou. Z pozice trenérky vedla krajanku Garbiñe Muguruzaovou a pomohla jí k wimbledonskému triumfu v roce 2017, s Plíškovou spolupracovala v letech 2018 a 2019. Letos v listopadu byla ředitelkou finálového turnaje Billie Jean King Cupu v Seville, kde se v českých barvách představila také Bouzková.

Bouzková se rozhodla pro změnu trenéra a spolupráci s bývalou špičkovou tenistkou Martínezovou. Tato změna by mohla přinést nové impulsy a pomoci Bouzkové v dalším rozvoji její kariéry.

Martínezová má bohaté zkušenosti jak jako hráčka, tak jako trenérka. Její úspěchy na grandslamových turnajích a spolupráce s dalšími špičkovými hráčkami svědčí o její schopnosti vést a motivovat své svěřenkyně.

Bouzková má za sebou již pěknou kariéru, ale stále se snaží posunout svou hru na vyšší úroveň. Spolupráce s Martínezovou by jí mohla pomoci zdokonalit techniku, taktiku a mentální přístup k zápasům.

Martínezová je známá svým tvrdým tréninkem a důrazem na detaily. Její systematický přístup by mohl Bouzkové pomoci zlepšit se ve všech aspektech tenisu.

Bouzková má potenciál stát se jednou z nejlepších hráček světa, a spolupráce s Martínezovou by jí mohla pomoci dosáhnout tohoto cíle. Jejich společná práce na Floridě by měla Bouzkové poskytnout ideální podmínky pro rozvoj jejího talentu.

Doufejme, že tato nová spolupráce přinese Bouzkové úspěch a pomůže jí dosáhnout svých tenisových cílů. Její fanoušci ji budou určitě sledovat s napětím a držet jí palce při dalších turnajích.