Češi dosáhli rekordní výhry nad Švýcary v prodloužení a postupují do finále proti Švédům.

Češi dosáhli rekordní výhry nad Švýcary v prodloužení a postupují do finále proti Švédům.

Český národní tým v hokeji dosáhl historického úspěchu, když vyhrál pátý zápas v řadě na turnaji Euro Hockey Tour. Tým trenéra Radima Rulíka tak poprvé v historii samostatného Česka vyhrál od začátku sezony pětkrát za sebou. Na turnaji ve švýcarském Curychu se Češi utkali se švýcarským týmem a zvítězili v prodloužení 3:2.

Góly českého týmu vstřelili Jakub Rychlovský a David Tomášek. Rychlovský si také připsal nejlepší možný debut v reprezentaci. Branku v prodloužení vstřelil obránce Michal Kempný. Švýcaři se dokázali vrátit do zápasu díky gólům Tylera Moye a Tristana Scherweyho, ale nakonec prohráli.

Český tým se tak posunul na první místo v tabulce Euro Hockey Tour s 14 body. Na druhém místě je Švédsko s 12 body, na třetím místě je Finsko s 3 body a na posledním čtvrtém místě je Švýcarsko s 1 bodem.

Tento úspěch českého týmu je důležitý nejen pro samotné hráče, ale také pro český hokej jako celek. Potvrzuje se tak silná pozice českého hokeje ve světovém měřítku a ukazuje se, že český národní tým je schopen konkurovat i na mezinárodní úrovni.