Češi nezvládli klíčový zápas v Albánii, naději na zvrat jim vzal i rozhodčí.

Češi nezvládli klíčový zápas v Albánii, naději na zvrat jim vzal i rozhodčí.

Český fotbalový tým utrpěl ve svém posledním zápase kvalifikace mistrovství Evropy porážku 0:3 od Albánie. Tato porážka znamená, že český tým se propadl na třetí místo ve skupině E a ztrácí na vedoucí Albánce již pět bodů.

Zápas se odehrál na vyprodaném stadionu v Tiraně, kde domácí tým poslal český tým do vedení už v deváté minutě díky brance Jasira Asaniho. Po přestávce se Albánci dvakrát trefili a potvrdili tak svou výhru. Češi se snažili o vyrovnání, ale jejich šance byly vzácné. Navíc byl český hráč Mojmír Chytil vyloučen po druhé žluté kartě za ruku.

Tato porážka je pro český tým první v letošním roce a znamená, že se propadl na nepostupové třetí místo v tabulce. Na druhé Polsko ztrácí jeden bod a na vedoucí Albánce již pět bodů. Český tým však stále má šanci na postup na mistrovství Evropy, protože první dva týmy ve skupině postoupí.

Český tým zakončí svůj říjnový program v neděli zápasem proti Faerským ostrovům, které jsou posledním týmem v tabulce. Česká reprezentace se na mistrovství Evropy ještě nikdy od rozdělení federace nezúčastnila, takže má stále naději na historický úspěch.

Trenér Jaroslav Šilhavý provedl v základní sestavě tři změny oproti předchozímu zápasu s Albánií. Zraněného Krále nahradil Michal Sadílek, Provod dostal přednost před Provodem a Chytil nastoupil místo Čvančary.

Čeští hráči museli na stadionu Air Albania před zápasem vyslechnout pískot do státní hymny, ale hned po několika sekundách mohli domácí fanoušci utišit, protože Kuchtova rána byla zlikvidována brankářem Berishou.

Albánci se ujali vedení v deváté minutě po střele Asaniho. Češi se snažili odpovědět, ale jejich šance byly vzácné. Albánci naopak využili své šance a dvakrát se trefili. Český tým se snažil o vyrovnání, ale jejich snaha byla marná.

Po této porážce český tým musí zvítězit ve svém posledním zápase kvalifikace proti Faerským ostrovům, aby si udržel naději na postup na mistrovství Evropy.