Češi očekávají příchod nejlepšího hráče na MS s báglem a hokejkami

Češi očekávají příchod nejlepšího hráče na MS s báglem a hokejkami

Český hokejový tým do 20 let se připravuje na nadcházející mistrovství světa, které se bude konat ve Švédsku. Mezi hráči nominovanými do týmu se nachází i útočník Jiří Kulich, který momentálně působí na farmě Buffala v Rochesteru a v aktuální sezóně si připsal i jeden start v NHL.

Vedení národního týmu získalo souhlas zástupců Sabers, že ho pro akci ve Švédsku uvolní. Nicméně, dokud nebude ve Švédsku se svou výbavou, může se stát cokoliv, varoval trenér Augusta.

Přesto je však nejproduktivnějším českým hráčem v této věkové kategorii a jeho účast na turnaji je velmi důležitá pro český hokej. Zatím máme slib, ale dokud nepřiletí, není to jistota, opakoval trenér.

Do širší nominace se dostalo 3 brankáři, 8 obránců a 15 útočníků. Na soupisku může být zapsáno celkem 20 hráčů.

Před začátkem turnaje se ještě odehrají 2 přípravná utkání, po druhém proti Finsku by mělo být jasno. Podle pravidel však s námi mohou trénovat i tři hráči, kteří nejsou na soupisce, uvedl trenér Augusta.

Cílem českého týmu je navázat na úspěch předchozího šampionátu. Chceme být co nejúspěšnější a zápas od zápasu se zlepšovat. Jak se říká, jen nebe je limit, podotkl trenér.

V týmu máme šest hráčů, kteří si již minule zkusili tuto soutěž. Věřím, že všichni dělají hokej proto, aby vyhrávali a byli co nejúspěšnější. Věřím, že dokážou nakazit ostatní a budou jako lídři mužstva přirozeně vést, dodal.

Národní tým odletí do Švédska v neděli a první zápas na turnaji čeká juniory 26. prosince, kdy se utkají se Slovenskem. V základní skupině B Augustův výběr nastoupí ještě proti Norsku, USA a Švýcarsku.

Nominace:

Brankáři: Michael Schnattinger (Bílí Tygři Liberec), Michael Hrabal (University of Massachusetts/NCAA), Jakub Vondráš (Sudbury Wolves/OHL).

Obránci: Adam Jiříček (Plzeň), Aleš Čech (Mladá Boleslav), Tomáš Galvas (Bílí Tygři Liberec), Vojtěch Port (Edmonton Oil Kings/WHL), Matteo Kočí (Kamloops Blazers/WHL), Marek Alscher (Portland Winterhawks/WHL), Tomáš Cibulka (Val-d’Or Foreurs/QMJHL), Tomáš Hamara (Brantford Buldogs/OHL).

Útočníci: Matěj Přibyl (Vítkovice Ridera), Matěj Maštalířský (Verva Litvínov), Adam Bareš (Pelicans Lahti/Fin.), Sebastian Redlich (Södertälje/Švéd.), Jakub Štancl (Växjö Lakers/Švéd.), Jiří Kulich (Rochester Americans/AHL