Češi prohráli s Švédy v semifinále a budou hrát o bronz

Češi prohráli s Švédy v semifinále a budou hrát o bronz

Hokejové semifinále mistrovství světa hráčů do 20 let mezi Švédskem a Českem skončilo vítězstvím Švédska 5:2. Zápas byl plný akce a šancí na obou stranách, ale Švédové byli nakonec úspěšnější.

Už od začátku zápasu byli oba brankáři Hrabal a Havelid na pozoru. V první minutě si oba museli poradit s nebezpečnými zákroky. V 7. minutě se Švédové poprvé radovali, když Redlich našel Melovského, který skóroval. Pro Melovského to byl první gól na turnaji po sedmi asistencích. O chvilku později se blýskl povedenou akcí Šalé, ale Havelid si dal pozor.

Češi byli favorizováni, ale nervozita jim bránila ve výkonu. Vyrovnání jim nakonec pomohlo chybné zákroky Hrabala. V 12. minutě Lindstein vystřelil od modré čáry a puk skončil v brance. Ve 23. minutě Hrabal znovu chyboval a Sandin-Pellikka skóroval. Odpovědět mohl kapitán Kulich, ale nedokázal překonat brankáře.

Ve 26. minutě byl vyloučen Willander a Cibulka vyrovnal na 2:2. Edstrom mohl vrátit domácím vedení, ale jeho střela skončila vedle branky. Češi měli další šance, ale nedokázali je proměnit.

Ve třetí třetině byli Švédové aktivnější a jejich šance pochytal Hrabal. Na druhé straně neuspěl ani Redlich. V 45. minutě byl vyloučen Čech a Lekkerimäki využil přesilovku. Po 52 minutách přidal další gól Östlund a o 62 sekund později Lekkerimäki skóroval podruhé. Švédové tak definitivně uklidnili zápas. Češi se snažili ve zbytku zápasu, ale nedokázali se prosadit.

Švédové postoupili do finále po pěti letech a budou hrát o třetí titul. Měli na kontě již jedenáct stříbrných medailí.