Češi skeptičtí k fotbalistům, Německo očekává úspěch. Slováci zklamáni ještě více.

Češi skeptičtí k fotbalistům, Německo očekává úspěch. Slováci zklamáni ještě více.

Největší nadšení a zájem prokazují podle všeho fandové v Chorvatsku, kde chce mistrovství alespoň v nějaké míře sledovat plných 81 procent respondentů. Průběžně hodlá v červnu a v červenci dění na Euru sledovat mezi 64 až 69 procenty obyvatel hned ze čtyř zemí: Polska, Rakouska, Rumunska a Slovinska.

V  Bulharsku, Srbsku a na Slovensku je to mezi 53 a 57 procenty, v Česku a Maďarsku se chystá turnaji věnovat nějakou pozornost méně než polovina obyvatel: 46 procent.

V zemích středoevropského regionu mají v mužstvo vlastní země největší důvěru fanoušci v Chorvatsku a Rakousku: plných 46 procent Chorvatů, kteří se chystají Euro sledovat, věří, že vítězem finálového zápasu bude právě jejich národní tým. Mezi Rakušany uvedlo 23 procent respondentů jako pravděpodobného vítěze Francii a 16 procent Rakousko.

Vlastní tým tipuje na vítěze alespoň 10 procent Maďarů a Srbů. V triumf týmu své země shodně věří 8 procent Poláků a Čechů, kteří se mistrovství chystají sledovat. U Slováků jsou to pak pouhá čtyři procenta.

V šesti státech z deseti, v nichž průzkum společnosti CEPER probíhal, je pro velkou část respondentů nejpravděpodobnějším vítězem tým Německa. V Polsku, Rakousku a Rumunsku zase významná množství respondentů předpovídala vítězství fotbalistů Francie. Německo a Francie jsou dvěma nejpravděpodobnějšími kandidáty na titul podle respondentů v Bulharsku, Česku, Maďarsku, Slovensku, Slovinsku a Srbsku.

Mistrovství Evropy ve fotbale je již za dveřmi a fanoušci po celé Evropě se těší na tento velký fotbalový svátek. Podle průzkumu společnosti CEPER je největší nadšení a zájem o Euru prokazován v Chorvatsku, kde chce turnaj sledovat až 81 procent respondentů. Další země, kde je o fotbalové mistrovství velký zájem, jsou Polsko, Rakousko, Rumunsko a Slovinsko, kde se plánuje sledovat zápasy mezi 64 a 69 procenty obyvatel.

V Česku a Maďarsku se naopak plánuje Euru věnovat méně než polovina obyvatel, konkrétně 46 procent. V zemích středoevropského regionu mají fanoušci největší důvěru ve své vlastní týmy. Například v Chorvatsku a Rakousku věří fanoušci, že jejich národní tým může postoupit až do finále.

Co se týče tipování na vítěze celého turnaje, v šesti z deseti zemí je nejpravděpodobnějším vítězem tým Německa. Naopak v Polsku, Rakousku a Rumunsku se očekává úspěch Francie. Německo a Francie jsou také dvěma nejpravděpodobnějšími kandidáty na titul podle respondentů v Bulharsku, Česku, Maďarsku, Slovensku, Slovinsku a Srbsku.

Celkově lze říci, že nadšení pro fotbalové mistrovství Evropy je velké po celé Evropě a fanoušci se těší na skvělé zápasy a emocionální okamžiky na fotbalových hřištích. Ať už podporujete svůj národní tým nebo si jen užíváte skvělou atmosféru fotbalového turnaje, Euro 2020 slibuje být skvělou sportovní událostí pro všechny fanoušky.