Češi slaví historický úspěch: Postup do finále MS je splněný sen.

Češi slaví historický úspěch: Postup do finále MS je splněný sen.

Volejbalisté David Ahman a Jonatan Hellvig se dnes utkají o zlato se švédskými soupeři. Tato dvojice má pozitivní bilanci vzájemných zápasů 2:1 a budou mít šanci na odvetu za porážku v loňském finále mistrovství Evropy.

Čeští volejbalisté Perušič a Schweiner dosáhli na svůj nejlepší výsledek na mistrovství světa, když postoupili do finále. Dosud nejlepším českým výsledkem na MS byl bronz z roku 2001. V prvním setu proti obhájcům titulu a světovým jedničkám Andersovi Molo a Christianu Sörumovi z Norska šli Perušič se Schweinerem do prvního trháku čtyřmi body za sebou od stavu 2:3. Ve druhém setu proti polské dvojici Losiak, Bryl ovládli hru a po druhém mečbolu postoupili do finále.

Perušič se Schweinerem se již třikrát utkali se švédskými soupeři Ahmanem a Hellvigem a dvakrát byli úspěšní. Naposledy letos v dubnu ve čtvrtfinále Pro Tour Elite v brazilské Uberlandii slavili titul po finálovém vítězství nad Molo a Sörumem.

Finálový zápas bude hodně o přípravě, úzké spolupráci s trenéry a věřím, že na to máme. Máme tady skvělý tým a je sen, čeho jsme tu dosáhli, uvedl Perušič.

Výsledky mistrovství světa v plážovém volejbalu v Tlaxcale (Mexiko):

Muži – semifinále:

Perušič, Schweiner – Crabb, Brunner (USA) 2:0 (15, 12)

Ahman, Hellvig (Švéd.) – Losiak, Bryl (Pol.) 2:1 (11, -20, 16)

Ženy – semifinále:

Ana Patricia, Duda (Braz.) – Artachová, Clancyová (Austr.) 2:0 (17, 14)

Hughesová, Chengová (USA) – Nussová, Klothová (USA) 2:1 (-18, 12, 13)