Češi utrpěli první porážku v sezoně od Švédů.

Češi utrpěli první porážku v sezoně od Švédů.

Český národní tým zažil svůj první neúspěch pod vedením hlavního kouče Radima Rulíka. Tým prohrál s týmem Švédska v rámci Euro Hockey Tour. Bylo to poprvé v historii samostatného Česka, kdy český národní tým prohrál pětkrát za sebou od začátku sezony.

Švédové se ujali vedení v první třetině díky gólu Sebastiana Hartmanna. Pavel Kousal sice vyrovnal ve druhé třetině, ale Švédové se rychle vrátili do vedení díky gólu Andreassona. Ve třetí třetině navýšili Švédi svůj náskok díky gólům Andreassona a Lucase Elvenese. Češi sice dokázali zkorigovat skóre díky gólům Petra Kodýtka a Daniela Voženílka, ale nakonec zvítězili Švédové díky gólu Marcuse Sörensena.

Švédové byli v první části zápasu aktivnější a živější. Češi měli sice několik šancí, ale švédský brankář Marmenlind je všechny zneškodnil. Švédové se ujali vedení ve 12. minutě díky gólu Hartmanna. Ve druhé třetině se čeští hráči dokázali vyrovnat díky gólu Kousala. Švédové se ale rychle vrátili do vedení díky gólu Andreassona.

Ve třetí třetině se čeští hráči opět dokázali vyrovnat díky gólu Tomáška. Švédové ale znovu převzali vedení díky gólu Elvenese. Češi se snažili vyrovnat, ale nedokázali využít přesilovou hru. Nakonec se jim podařilo zdramatizovat závěr zápasu díky gólu Voženílka, ale Švédové definitivně rozhodli o vítězství díky gólu Sörensena.

Český národní tým se tak umístil na druhém místě v tabulce Švýcarských her, které jsou součástí Euro Hockey Tour. První místo obsadili Švédové. V celkové tabulce Euro Hockey Tour se český tým umístil na druhém místě za Švédskem.