Česká baseballová reprezentace porazila Řecko a postoupila do čtvrtfinále

Česká baseballová reprezentace porazila Řecko a postoupila do čtvrtfinále

Český národní tým ve softballu pokračuje ve svém úspěšném tažení na Mistrovství Evropy, které se koná v Česku po devíti letech. Po nedělním vítězství nad Rakouskem si tým trenéra Pavla Chadima zajistil jedno ze dvou postupových míst do čtvrtfinále.

V utkání ve skupině A se čeští reprezentanti utkají v úterý od 17:40 s dosud neporaženým Španělskem, které také drží stoprocentní bilanci na turnaji. Po výhře nad Řeckem 14:1 a Rakušany 13:1 jsou Češi ve skvělé formě.

V zápase proti Řecku se čeští hráči ujali vedení 2:0 po třech směnách díky doběhu a homerunu Erica Sogarda. Ve čtvrté směně definitivně zlomili zápas, když přidali dalších devět bodů. Uspěšný úsek hry zakončil další homerun William Escala. Čeští reprezentanti si udrželi čisté konto a soupeře porazili vysoko.

Národní tým Česka usiluje na Mistrovství Evropy o první medaili v historii. Dosud se jim nejlépe dařilo v roce 2014, kdy skončili na čtvrtém místě. Čtvrtfinále se sehrají ve čtvrtek v Brně.

Druhé utkání na stadionu Arrows Ostrava se hrálo před zaplněnými tribunami, i když vyprodáno tentokrát nebylo. Český tým si získává stále větší podporu fanoušků a doufáme, že úspěšná série bude pokračovat i v dalších zápasech na Mistrovství Evropy.