Česká deblistka Siniaková se stává světovým fenoménem díky své nebojácnosti.

Česká deblistka Siniaková se stává světovým fenoménem díky své nebojácnosti.

Paříž (od našeho zpravodaje) – Od prvního kola kráčela areálem Rolanda Garrose s obvázaným lýtkem. Kdykoli jste se jí zeptali, jak je na tom, odpověď byla stručná.

„Je to lepší, díky.“

Během finálového zápasu smíšené čtyřhry už si vyklepávala a protahovala i pravou ruku. Rány od střelců typu Alexandera Zvereva, Félix Auger-Aliassima nebo obrovského Číňana Čang Č‘-čena si vzaly svou daň. 

„Vypadá to, že můj triceps to nepřežil. Teď si dám pauzu a bude to snad zase v pohodě,“ culila se po vítězství s Tomášem Macháčem po boku.

Osmadvacetiletá tenistka udělala další krok k tomu, aby ji ITF jednou uvedla do Síně slávy.

Taková Helena Sluková, která už mezi elitní společností své místo má, vyhrála 14 grandslamů, Siniaková jich má zatím na kontě devět. Ale k tomu dvě deblová zlata z her, Suková oproti tomu brala jen dvě stříbra.

„Dokázala jsem, že dokážu hrát a vyhrát s kýmkoliv, na což jsem fakt pyšná. Věřím, že umím dobře volej, nebojím se, baví mě to. To je asi recept,“ myslí si Siniaková.

Letos parťačky ve čtyřhře hodně střídá. Začala s Australankou Storm Hunterovou, která se ale zranila. Roland Garros vyhrála s Coco Gauffovou, Wimbledon s jinou Američankou Taylor Townsendovou. A teď dovedla Macháče ke zlaté olympijské medaili.  

„Katka je bezpochyby nejlepší, proto jsem si ji vybral za parťačku, jsem chytrej kluk,“ zářil český tenista.

Slovy chvály na adresu rodačky z Hradce Králové nešetřil ani šéf tenisové výpravy Petr Pála. 

„Katka je aktuálně možná vůbec nejlepší tenistka v deblu na světě. Výborně se hýbe u sítě. S Tomášem se skvěle doplňovali. Vždyť přehráli takové singlisty, jakými jsou Zverev, Nišikori nebo Auger-Aliassime, to klobouk dolů,“ dodal.

Sama Siniaková moc nechtěla srovnávat a řadit zlato z Paříže v žebříčku svých úspěchů.

„Každá medaile a trofej je úžasná a má jiné emoce, energii. Jsem pyšná, že jsme tohle dokázali a máme zlato. Na začátku bych tomu nevěřila,“ poznamenala.

Česká tenistka Kateřina Siniaková se stala světovým fenoménem po svém úspěchu na turnaji Roland Garros. Siniaková, která se nebojí nikoho, si získala obdiv fanoušků i odborníků svým skvělým výkonem a odhodláním.

Během turnaje se Siniaková potýkala s různými zraněními, ale díky svému odhodlání a bojovnému duchu dokázala překonat všechny překážky. Její partnerství s Tomášem Machačem přineslo vítězství a zlatou olympijskou medaili, což je obrovský úspěch pro český tenis.

Siniaková se již nyní řadí mezi špičkové tenistky a její úspěchy na grandslamových turnajích ji staví do pozice jedné z nejlepších deblistek světa. Její schopnost hrát a vyhrávat s kýmkoli a její vášeň pro tenis ji dělají výjimečnou sportovkyní.

I přes své úspěchy a ocenění zůstává Siniaková skromná a vděčná za každou medaili a trofej. Její cesta k vrcholům tenisu je inspirovala mnoho lidí a ukázala, že s tvrdou prací a odhodláním je možné dosáhnout svých snů.

Kateřina Siniaková je bezpochyby jednou z nejlepších tenistek světa a její úspěchy na mezinárodní scéně již nyní z ní činí legendu českého tenisu.její příběh je inspirací pro mnoho mladých hráčů a hráček, kteří touží dosáhnout velkých úspěchů ve světě tenisu.