Česká hráčka fotbalu ohromila svět svým výkonem – Washingtonský zázrak.

Česká hráčka fotbalu ohromila svět svým výkonem – Washingtonský zázrak.

Bouzkové se ve finálových duelech dlouhodobě nedaří. Během kariéry se šestadvacetiletá rodačka z Prahy probojovala už do sedmi soubojů o turnajový titul, vítězně ale zvládla pouze jediný, před dvěma lety v Praze.

Další zklamání si prožila ve Washingtonu, Badosaové podlehla po setech 1:6, 6:4, 4:6.

Přesto se neloučila slzami, ale úsměvy.

Na tenisovou obec zapůsobila závěrečnou řečí, v níž gratulovala své španělské soupeřce. „Vím, co za tím stojí, čím sis musela projít,“ prohlásila mimo jiné.

Bývalá světová dvojka Badosaová nastoupila do turnaje jen díky udělené divoké kartě a z pozice 62. hráčky světa vydřela čtvrtý titul kariéry. Po loňské dlouhé pauze zaviněné únavovou zlomeninou obratle a následnými dlouhodobými obtížemi se konečně dostává zpět do formy.

„Zase se cítím jako tenistka,“ dojala své fanoušky.

Proti Bouzkové, známé svou nadstandardní a nesmírně houževnatou defenzivou, ovšem musela předvést velký výkon.

Sociální sítě oběhla řada atraktivních výměn, z nichž ale vyčnívala ta, kterou pro sebe ve druhém setu získala česká tenistka.

Za stavu 2:2 se ocitla v nekomfortní situaci, která mohla celý zápas rozhodnout. Čelila při svém podání čtyřem brejkbolům, všechny z nich ale smazala, jeden obzvlášť famózním způsobem.

Organizace WTA výměnu nazvala „washingtonským zázrakem“ a na sítě v komentáři napsala: „Vidíme to, ale nevěříme tomu.“

I přes porážku se Bouzková ve světovém žebříčku posunula o sedm příček.

Aktuálně jí patří 36. místo a je pátou nejlepší Češkou za Barborou Krejčíkovou (10.), Markétou Vondroušovou (18.), Karolínou Muchovou (30.) a Lindou Noskovou (32.).

Česká tenistka Bouzková nedokázala zvítězit ve finále turnaje ve Washingtonu, kde podlehla Badosaové. Přesto se nezlomila a ukázala sílu a odhodlání. Badosaové gratulovala a prohlásila, že ví, co za tím výkonem stojí.

Badosaová, bývalá světová dvojka, se po dlouhé pauze způsobené zraněním obratle vrátila do formy a získala čtvrtý titul kariéry. Bouzková, známá svou houževnatostí a defenzivní hrou, musela předvést skvělý výkon.

Na sociálních sítích se objevilo mnoho komentářů o „washingtonském zázraku“, kdy Bouzková dokázala smazat čtyři brejkboly ve velmi důležité chvíli zápasu. I přes porážku se posunula v žebříčku o sedm příček a momentálně je na 36. místě.

Bouzková je pátou nejlepší českou tenistkou za Krejčíkovou, Vondroušovou, Muchovou a Noskovou. Její výkon ve Washingtonu ukázal, že se opět cítí jako tenistka a má před sebou slibnou budoucnost.