Česká poezie v pohybu: Muchová oslnila Ameriku

Česká poezie v pohybu: Muchová oslnila Ameriku

Česká tenistka Karolína Muchová si ve čtvrtfinále US Open zahrála skvělý zápas proti rumunské soupeřce Soraně Cirsteaové. Hned v prvním setu Muchová vyhrála 6:0 a celkově zvítězila 6:0, 6:3. I když toto skóre nenapovídá, byl to velmi vyrovnaný zápas, ve kterém si Muchová musela vybojovat každý bod. Odvrátila deset z jedenácti brejkbolů soupeřky a podle webu WTA předvedla čistou a efektivní hru.

Muchová dominovala zejména ve středních a dlouhých přestřelkách, kde vyhrála 33 ze 46 výměn trvajících déle než pět úderů. Její styl hry je podle fanoušků a novinářů unikátní a přináší do současného tenisu extra dimenzi. Na sociální síti X se objevily nadšené reakce na její výkon.

Muchová si užívala atmosféru na dvorci Arthura Ashe a i američtí fanoušci si pochvalovali její tenis. Po utkání ji chválil i novinář Christopher Clarey z New York Times, který napsal, že její hra je jako „česká poezie v pohybu“. Web WTA ji označil za pozoruhodnou hráčku s úžasným úderovým rejstříkem.

Muchová se také těšila podpoře britské herečky Emmy Watsonové, která přišla na zápas. Její vzestup za poslední rok je opravdu úžasný. Z 235. místa na světě se dostala do elitní světové desítky, byla finalistkou Roland Garros a semifinalistkou obou grandslamů na tvrdém povrchu.

Na US Open se Muchová dostala až do semifinále, kde se utká s americkou tenistkou Coco Gauffovou. Gauffová je momentálně ve skvělé formě, ale Muchová je připravena na tuto bitvu. Bude to zajímavý souboj dvou talentovaných hráček.