Česká šampionka Vondroušová překvapila a porazila Američanku, která byla považována za favoritku

Česká šampionka Vondroušová překvapila a porazila Američanku, která byla považována za favoritku

Markéta Vondroušová, česká tenistka a momentálně světová sedmička, se připravuje na první grandslamový turnaj sezony – Australian Open. Předchozí rok byl pro ni velmi úspěšný, když se dostala do elitní světové desítky a dosáhla čtvrtfinále na US Open. Nicméně, od té doby se jí nedaří a v Adelaide dokonce odstoupila kvůli bolavé kyčli.

Vondroušová přiznala, že letošní sezona bude náročná a plná povinných turnajů. Asociace WTA zvýšila počet turnajů kategorie WTA 1000 na deset a navíc se prodlouží délka turnajů v Madridu a Pekingu na čtrnáct dní. Mezi Wimbledonem a US Open se také konají olympijské hry v Paříži, kde Vondroušová bude obhajovat stříbrnou medaili z Tokia.

Tenistka doufala, že novou sezónu zvládne bez zdravotních problémů, ale zatím se jí to nedaří. Přesto si nechce klást konkrétní cíle a chce se soustředit na to, jak se bude cítit. Po loňském náročném roce si sice odpočinula, ale pauza byla krátká a hned se vrátila do tréninku.

Pokud bude zdravotně v pořádku a dobře odpočinutá, může v Melbourne překvapit. Vondroušová už několikrát ukázala, že dokáže mobilizovat síly na důležité turnaje. Má za sebou finále Roland Garros a olympijských her a doufá, že letos opět uspěje.