Česká tenistka Muchová má potíže s pohybem prstů – popisuje frustrující období.

Česká tenistka Muchová má potíže s pohybem prstů – popisuje frustrující období.

„Nemůžu se dočkat, až znovu vstoupím na kurt. Byl to dlouhý a náročný proces, ale jsem připravena bojovat,“ řekla Muchová.

Sedmadvacetiletá rodačka z Olomouce sehrála poslední duel vloni v září, kdy v semifinále US Open nestačila na pozdější vítězku Američanku Cori Gauffovou. Kvůli bolavému zápěstí vynechala poté Turnaj mistryň, finálový turnaj o Pohár Billie Jean Kingové či letošní Australian Open.

Vzhledem k přetrvávajícím potížím absolvovala Muchová v únoru operaci a kvůli rekonvalescenci se nezúčastnila ani antukového Roland Garros, kde by obhajovala loňskou finálovou účast. V pořadí žebříčku WTA klesla na současné 34. místo.

„Období po operaci bylo pro mě mnohdy těžší než klasická sezona. Psychicky i fyzicky to bylo velmi vyčerpávající, ale díky podpoře mého týmu a odborníků z celého světa jsem věřila, že se vrátím,“ uvedla Muchová.

Bývalá světová osmička měla po operaci ruku šest týdnů v pevné dlaze a poté další dva týdny v kratší. Po odstranění dlahy se potýkala s velkou únavou ruky a těžko hýbala prsty. „Bylo to velmi frustrující, ale věděla jsem, že to zvládnu,“ podotkla Muchová.

Po turnaji v Eastbourne se bude chystat na Wimbledon a chce startovat i na hrách v Paříži. „Olympiáda je pro mě obrovská motivace. Reprezentovat svou zemi na tak prestižní události je pro mě velkou ctí a udělám vše pro to, abych předvedla ten nejlepší tenis,“ řekla Muchová.

V Paříži by měla startovat také ve čtyřhře, a to po boku vítězky loňského Wimbledonu Markéty Vondroušové. „S Maky se zapíšeme do čtyřhry a doufám, že nám to půjde,“ doplnila Muchová pro CANAL+ Sport.

Česká tenistka Karolína Muchová se po dlouhé pauze kvůli zranění ruky chystá znovu vstoupit na tenisový kurt. Sedmadvacetiletá hráčka z Olomouce prožila náročné období, kdy musela vynechat několik prestižních turnajů kvůli bolavému zápěstí.

Muchová naposledy hrála vloni v semifinále US Open, kde nestačila na pozdější vítězku Cori Gauffovou. Poté kvůli zranění musela vynechat Turnaj mistryň, finálový turnaj o Pohár Billie Jean Kingové a letošní Australian Open. V únoru podstoupila operaci a následně se neúčastnila ani Roland Garros.

Po operaci měla Muchová ruku několik týdnů v dlaze a poté se potýkala s obtížným pohybem prstů. Pro hráčku to bylo frustrující období, ale díky podpoře týmu a odborníků se rozhodla vrátit na kurt. Po turnaji v Eastbourne se chystá na Wimbledon a následně na olympijské hry v Tokiu.

Na hrách v Paříži by měla startovat i ve čtyřhře po boku Markéty Vondroušové. Muchová je motivovaná reprezentovat svou zemi na tak prestižní události a udělá vše pro to, aby předvedla svůj nejlepší tenis. S Vondroušovou doufají, že budou úspěšné i ve čtyřhře.

Karolína Muchová se tedy po náročném období rekonvalescence chystá vrátit na tenisový kurt plná odhodlání a bojovného ducha. Její fanoušci tak mohou očekávat zajímavé vystoupení na nadcházejících turnajích a soutěžích.