Česká tenistka Muchová postupuje do čtvrtfinále US Open v New Yorku.

Česká tenistka Muchová postupuje do čtvrtfinále US Open v New Yorku.

Sedmadvacetiletá rodačka z Olomouce, Karolína Muchová, se stala vítězkou devátého utkání z posledních deseti na tenisovém turnaji US Open. Před samotným turnajem ve Flushing Meadows se jí podařilo probojovat až do finále v Cincinnati.

V dnešním zápase dokázala zvládnout i přes šest ztracených servisů a sedm dvojchyb. Proti třiapadesátileté hráčce světa Wang Sin-jü dokázala devětkrát „brejknout“ a pokořit ji v poměru vítězných míčů 31:21.

„Jsem ráda, že jsem to zvládla, protože dneska bylo fakt vedro, co?“ sdělila Muchová na kurtu směrem k divákům. „Nikdy jsem s touto soupeřkou nehrála, je mladá a předváděla neuvěřitelný tenis, byl to fakt těžký zápas,“ dodala česká tenistka.

Muchová je ve čtvrtfinále grandslamu popáté v kariéře a jejím trenérem je Emil Miškeho. Kromě letošního Roland Garros se jí podařilo dostat mezi osm nejlepších hráček také dvakrát ve Wimbledonu (2019, 2021) a předloni se dostala až do semifinále Australian Open. Na US Open si letos vylepšila své maximum z roku 2020.

V rámci tenisového turnaje US Open v New Yorku se dnes hrálo čtvrté kolo dvouhry žen. Muchová (10-ČR) porazila Wang Sin-jü (Čína) ve třech setech s výsledkem 6:3, 5:7, 6:1. V čtyřhře se hrálo třetí kolo, kde Townsendová a Fernandezová (6-USA/Kan.) porazily Karolínu Plíškovou a Vekićovou (ČR/Chorv.) s výsledkem 7:6 (7:3), 6:1.