České deblistky motivovány bojem o bronzovou medaili

České deblistky motivovány bojem o bronzovou medaili

Paříž (od našeho zpravodaje) – Doteď hrály na hrách takovou „pařížskou únikovku“. Vždy prohrály první set, ale v super tie-breaku všechno otočily ve svůj prospěch. Tentokrát proti nim ale stálo sehrané duo Italek Sara Erraniová a Jasmine Paioliniová.

„Měly to velmi dobře takticky zvládnuté. Nehrají spolu poprvé a ví, jak tyhle situace hrát. Zvládly to lépe než my. Když se podívám zpátky, tak od Erraniové to lítá dvacet kilometrů za hodinu a my jsme jí nebyli schopni je brejknout,“ smutnila Muchová.

Na mečbol si ale právě starší z Italek dovolila nevídaný kousek. Na Muchovou vyslala dokonce podání spodem, čímž Češku dokonale zaskočila.

„Myslím si, že bych měla být ready na všechno při returnu. Popravdě, úplně jsem to nečekala a nezahrála jsem z toho nejlíp. Bylo to pro mě takové šokující,“ reagovala Češka.

I když jejich spojení před olympijskými hrami vzniklo z nouze po odhlášení Markéty Vondroušové, jsou hodně zklamané, že si o zlato nezahrají.

„Nejásáme radostí, je to smutnější. Dostaly jsme se do prekérní situace. Zkusíme se z toho oklepat, máme volný den, v neděli zabojujeme o třetí místo. Už nám nic jiného nezbývá než vyhrát,“ dodala Muchová.

Pro tenistky je to netradiční věc po porážce hrát ještě jeden zápas navíc, ale ani to je nerozhodí. 

„S motivací určitě nebudeme mít problém. Párkrát se nám stalo i to, že jsme na turnaji končily pozdě a za jeden dva dny hrát singl na dalším turnaji. Do takových situací se někde dostaneme i v normálním tenisovém životě,“ vysvětlila Nosková.

Nyní budou mít den volno a v neděli si zahrají o bronzovou medaili. jejich soupeřkami budou buď Španělky Sara Sorribesová s Cristinou Bucsaovou, nebo Rusky hrající v neutrálních barvách Mirra Andrejevová a Diana Šnajderová.

„Těžko říct, jestli někam vyrazíme, ale rády bychom se koukly i na jiné sporty. Určitě bych šla na naše, ale nevím, jaký mají plán, kdy kdo hraje. Koukneme na to a půjdeme podpořit ostatní atlety,“ slíbila Muchová.

České deblistky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková se ocitly ve složité situaci ve svém zápase o bronzovou medaili na olympijských hrách v Tokiu. Po prohraném prvním setu se snažily o obrat, ale proti nim stálo silné duo Italek Sara Erraniová a Jasmine Paioliniová.

Italský pár sehrál zápas takticky velmi dobře a dokázal lépe zvládnout klíčové momenty. České hráčky se sice snažily, ale nedokázaly překonat soupeřky, které hrály s chladnou hlavou a využívaly každou příležitost k získání bodu.

Jedním z nečekaných momentů zápasu bylo podání spodem od italské hráčky, které zaskočilo Krejčíkovou. Ta přiznala, že na takový kousek nebyla připravena a nedokázala na něj správně zareagovat.

I když spojení Krejčíková a Siniaková vzniklo z nouze po odhlášení Markéty Vondroušové, jsou obě hráčky zklamané, že si nezahrají o zlatou medaili. Nicméně mají stále motivaci bojovat o bronz a udělat maximum pro dosažení co nejlepšího výsledku.

Po porážce je pro tenistky netradiční situace hrát ještě jeden zápas navíc, ale jsou odhodlané bojovat a ukázat svou sílu. V neděli se utkají o bronzovou medaili s týmem buď ze Španělska nebo z Ruska, který bude hrát v neutrálních barvách.

Navzdory zklamání z neúspěchu v boji o zlato se české deblistky chystají na další zápas s plnou motivací a odhodláním. Budou mít den volna na odpočinek a poté se budou snažit získat bronz pro Českou republiku.