České fotbalistky porazily španělské mistryně světa, naděje na postup na Euro stále žije.

České fotbalistky porazily španělské mistryně světa, naděje na postup na Euro stále žije.

Svěřenkyně trenéra Karla Rady prohrávaly po gólu Aitany Bonmatíové, na konci první půle ale srovnala Kateřina Svitková a v 51. minutě rozhodla z penalty Eva Bartoňová.

Už jisté vítězky skupiny A2 dohrávaly od 70. minuty bez vyloučené Irene Paredesové.

Češky si připsaly první vítězství v kvalifikaci. Bodově se dotáhly na třetí Belgii, která hraje od 20:00 s Dánskem, národní tým udrží ve hře o druhé místo jen ztráta obou konkurentů po vzájemné remíze.

Na šampionát ve Švýcarsku projdou přímo první dva celky ze všech čtyř skupin elitní úrovně A, týmy na třetích a čtvrtých příčkách půjdou do baráže.

České fotbalové reprezentantky nedávno překvapily svět porážkou mistryň světa Španělska. Po gólu Aitany Bonmatíové se zdálo, že favorizované Španělky si odvezou vítězství, ale české hráčky dokázaly zvrátit průběh zápasu. Kateřina Svitková vyrovnala a následně Eva Bartoňová rozhodla z penalty.

Tato výhra znamená pro český tým velký úspěch, jelikož si připsaly první vítězství v kvalifikaci na nadcházející Euro. Díky tomuto výsledku se české fotbalistky dotáhly na třetí Belgii, která má ještě zápas s Dánskem. Národní tým drží ve hře o druhé místo jen ztrátu na oba konkurenty po jejich vzájemném remíze.

Na šampionát ve Švýcarsku postoupí přímo první dva týmy ze všech čtyř skupin elitní úrovně A. Týmy umístěné na třetích a čtvrtých příčkách půjdou do baráže, kde budou bojovat o postup na Euro.

Tato výhra Češek nad Španělskem je skvělým signálem pro český ženský fotbal a ukazuje, že se tým může považovat za silného soupeře i pro týmy s většími mezinárodními úspěchy. Fans mohou být pyšní na výkon svých reprezentantek a doufat, že tento úspěch bude motivací pro další skvělé výkony.