České juniorky postoupily do finále v Paříži, kde se utkají Samson a Valentová.

České juniorky postoupily do finále v Paříži, kde se utkají Samson a Valentová.

Šestnáctiletá Samson, vítězka juniorské čtyřhry z loňského Wimbledonu, porazila 6:3, 5:7, 6:4 čtrnáctiletou Kristinu Penickovou. Finalistka juniorské dvouhry ze zářijového US Open Valentová zdolala 6:3, 7:6 Tyru Caterinu Grantovou.

Úspěšné období českých juniorek na jediném antukovém grandslamu zahájila v roce 2021 vítězstvím Linda Nosková, na niž o rok později navázala Lucie Havlíčková. V 70. letech minulého století na Roland Garros v této kategorii triumfovaly Renáta Tomanová, Regina Maršíková a Hana Mandlíková.

Tenisový grandslamový turnaj Roland Garros (antuka, dotace 53,5 milionu eur):

Juniorky – dvouhra, semifinále: Samson (3-ČR) – Penicková (USA) 6:3, 5:7, 6:4.

České juniorky si podmanily Paříž a postoupily do finále Roland Garros! Šestnáctiletá Samson, vítězka juniorské čtyřhry z loňského Wimbledonu, porazila ve čtvrtfinále čtrnáctiletou Kristinu Penickovou 6:3, 5:7, 6:4. Finalistka juniorské dvouhry ze zářijového US Open Valentová zdolala v semifinále Tyru Caterinu Grantovou 6:3, 7:6.

Úspěšné období českých juniorek na jediném antukovém grandslamu začalo v roce 2021 vítězstvím Lindy Noskové, na niž navázala o rok později Lucie Havlíčková. V sedmdesátých letech minulého století na Roland Garros v této kategorii triumfovaly Renáta Tomanová, Regina Maršíková a Hana Mandlíková.

Tenisový grandslamový turnaj Roland Garros (antuka, dotace 53,5 milionu eur):

Juniorky – dvouhra, semifinále: Samson (3-čR) – Penicková (USA) 6:3, 5:7, 6:4.

České tenistky ukazují svou sílu a talent na mezinárodní scéně a doufejme, že jejich úspěchy budou pokračovat i ve finále Roland Garros. Držíme jim palce!