České naděje Menšík a Fruhvirtová postoupily z kvalifikace a budou se představit v Melbourne.

České naděje Menšík a Fruhvirtová postoupily z kvalifikace a budou se představit v Melbourne.

Čeští tenisté se připravují na účast na Australian Open, prvním grandslamovém turnaji roku. V kvalifikaci se jim daří a někteří z nich se poprvé dostanou do hlavní soutěže.

Sedmnáctiletá Linda Bejlek je úspěšná v kvalifikaci již počtvrté v řadě. O rok mladší Brenda Fruhvirtová také potřetí postoupila do hlavní soutěže grandslamu. Osmnáctiletý Jonáš Forejtek se na loňskou premiéru na US Open přidal také a letos se poprvé představí v Melbourne.

Jonáš Forejtek se utká v prvním kole s kanadským tenistou Denisem Shapovalovem. Linda Bejlek se střetne s kanadskou hráčkou Leylah Fernandezovou a Brenda Fruhvirtová se utká s Rumunkou Anou Bogdanovou. Celkem se v hlavní soutěži představí 14 českých singlistů.

Česká jednička a nasazená sedmička Markéta Vondroušová začne Australian Open zápasem s Ukrajinkou Dajanou Jastremskou, která postoupila z kvalifikace. Tomáš Macháč se utká s „lucky loserem“ Japoncem Šintaró Močizukim.

V kvalifikaci na tenisovém Australian Open v Melbourne se čeští tenisté daří. Tomáš Macháč porazil Brita Jayceho Crawforda 6:4, 6:4 a Jonáš Forejtek zdolal Francouze Harolda Mayota 6:3, 7:6 (7:2).

V kvalifikaci žen se také daří českým hráčkám. Brenda Fruhvirtová porazila čínskou tenistku Wej S‘-ťia 6:2, 6:4 a Linda Bejlek zdolala Nizozemku Lesley Pattinamaovou Kerkhoveovou 6:3, 6:4. Kateřina Siniaková však nestačila na Australanku Destanee Aiavu, která zvítězila 3:6, 6:3, 6:4. Tereza Martincová také prohrála s Ukrajinkou Anhelinou Kalininovou 6:4, 1:6, 7:6 (10:4).

Čeští tenisté se tedy těší na účast na Australian Open a doufají, že budou úspěšní i v hlavní soutěži.