České ragbistky postoupily do semifinále olympijské kvalifikace se dvěma výhrami v zádech.

České ragbistky postoupily do semifinále olympijské kvalifikace se dvěma výhrami v zádech.

Dalším soupeřem týmu trenéra Víta Chalupy bude od 14:46 další východoafrický protivník Keňa, jež vyřadila Argentinu po výhře 15:12.

Účast v Paříži si zajistí pouze vítěz turnaje, ragbistky bojují o účast pod pěti kruhy jako poslední české zástupkyně kolektivních sportů.

Český tým po úvodních porážkách od Polska (7:24) a favorizované Číny (5:41) zvítězil podruhé za sebou.

Na přesvědčivý triumf nad Mexikem (45:0), který znamenal postup do vyřazovací části, navázaly ragbistky výborným defenzivním výkonem.

Hráčky Ugandy svoji základní skupinu vyhrály bez porážky, ale tentokrát se vůbec neprosadily.

Dvě pětky položila Anežka Sládková, po jedné přidaly Kristýna Riegertová a Julie Doležilová, která k vítězství přispěla i jedním proměněným kopem po pětce.

Také v Keni bude mít český tým soupeře, který na turnaji ještě neprohrál. V pouze tříčlenné základní skupině porazily Afričanky Samou a i napoprvé jen těsně Argentinu (19:17), se kterou si duel zopakovaly ve čtvrtfinále.

České ragbistky jsou v semifinále olympijské kvalifikace a jsou jen dvě výhry od senzace. Tým trenéra Víta Chalupy se utká s dalším východoafrickým soupeřem Keňou, která vyřadila Argentinu po výhře 15:12.

Účast v Paříži si zajistí pouze vítěz turnaje, a české ragbistky bojují o účast pod pěti kruhy jako poslední české zástupkyně kolektivních sportů. Po úvodních porážkách od Polska a Číny se český tým dokázal vzpamatovat a zvítězil nad Mexikem 45:0, což jim zajistilo postup do vyřazovací části.

V semifinále se ragbistky představí proti týmu Ugandy, který sice vyhrál svou základní skupinu bez porážky, ale vůbec se neprosadil proti českému týmu. Dvě pětky položila Anežka Sládková, další pětku přidaly Kristýna Riegertová a Julie Doležilová, která k vítězství přispěla i jedním proměněným kopem po pětce.

V Keni bude mít český tým za soupeře tým, který na turnaji ještě neprohrál. V základní skupině porazily Afričanky Samou a i těsně Argentinu ve čtvrtfinále. České ragbistky tak budou muset podat maximální výkon, aby postoupily do finále a mohly bojovat o účast na olympijských hrách.