České talenty vynikají a směřují k olympiádě: Ojedinělý a obrovský úspěch

České talenty vynikají a směřují k olympiádě: Ojedinělý a obrovský úspěch

České juniorky ve věku do 18 let nedávno dosáhly historického úspěchu na Mistrovství světa. Poprvé v historii se probojovaly až do finále, kde však podlehly USA. Přesto je to obrovský úspěch pro český ženský hokej a trenér Dušan Andrašovský je na své svěřenkyně velmi hrdý.

Turnaj pro český tým začal velmi špatně. V prvním zápase proti Finsku ztratil náskok 2:0 a prohrál 2:3. Následoval debakl 1:8 od Kanady. Až ve třetím zápase se Češky dokázaly prosadit proti Německu. Poté se však tým semkl a začal věřit, že porazí ve čtvrtfinále Švédsko. V semifinále proti Kanadě pak podal heroický výkon.

Největší hvězdou českého týmu byla kapitánka Adéla Šapovalivová, která se stala druhou nejlepší střelkyní turnaje s devíti brankami. Spolu s brankářkou Anetou Šenkovou byly dokonce vybrány do All Star týmu turnaje. Šapovalivová sice patří mezi největší talenty českého ženského hokeje, ale její výkony na MS ji ještě více posunuly do popředí. Odborníci ji vidí jako budoucí hvězdu ženské NHL.

České juniorky také ukázaly, že se dokážou postavit i zámořským týmům. V přípravě před MS porazily Američanky 4:3 na nájezdy. I když ve finále proti USA neuspěly, ukázaly, že mají potenciál a ambice na vyšší úroveň. Jejich hlavním cílem je účast na olympiádě v roce 2026.

Úspěch juniorek je důležitým milníkem pro český ženský hokej. Tým se postupně etabluje na mezinárodním poli a chce se přiblížit Kanadě a USA, které jsou momentálně nejlepšími týmy světa. České juniorky dokázaly, že mají talent a potenciál, a v budoucnu by se mohly stát silnou konkurencí pro tyto týmy.

I přes porážku ve finále je úspěch českých juniorek obrovským krokem vpřed pro český ženský hokej. Tým si zaslouží uznání a gratulace za historický úspěch. Doufejme, že se český ženský hokej bude dále rozvíjet a budeme se moci těšit na další úspěchy.