České týmy utrpěly porážky v mezinárodních zápasech: Pardubice prohrály v Berlíně, Sparta dostala debakl v Anglii.

České týmy utrpěly porážky v mezinárodních zápasech: Pardubice prohrály v Berlíně, Sparta dostala debakl v Anglii.

Dynamo dvakrát s domácími srovnalo krok a nastavení vynutil v čase 58:23 při power play Roman Červenka. V šesté sérii rozstřelu ale rozhodl Leonhard Pföderl.

Pardubice se po domácích výhrách nad Fehérvárem 7:0 a Tapparou Tampere 5:1 poprvé představily venku. V Berlíně se nejdříve ubránily při vyloučení Davida Musila, ale v čase 11:20 už dostal Eisbären do vedení Lean Bergmann, který po přihrávce Blainea Byrona překonal Romana Willa. Za 136 sekund odpověděl v přesilové hře při vyloučení Erica Mika Martin Kaut, který bekhendem dorazil za Jakea Hildebranda svůj vlastní pokus.

Dynamo se ještě v úvodní části ubránilo při trestu Patrika Poulíčka a nerozhodný stav vydržel až po 34. minuty, kdy Kai Wissmann uvolnil Frederika Tiffelse a ten bekhendovým blafákem vrátil domácím náskok. V polovině závěrečné části se německý celek ubránil při vyloučení Jonase Müllera, v čase 58:23 však při power play zpoza levého kruhu vyrovnal Červenka.

V nájezdech se nejdříve v první sérii prosadil Kaut, ale hned odpověděl Pföderl. Ve čtvrté sérii potom získal Dynamu znovu náskok Tomáš Zohorna, jenže vyrovnal Byron. Na Pföderlův druhý gól v rozstřelu už nedokázal zareagovat Kaut.

Hokejová Liga mistrů:

Eisbären Berlín – HC Dynamo Pardubice 3:2 po sam. nájezdech (1:1, 1:0, 0:1 – 0:0)

Branky a nahrávky: 12. Bergmann (Byron, Kirk), 34. Tiffels (Wissmann), rozhodující sam. nájezd Pföderl – 14. M. Kaut, 59. Červenka (Hájek). Rozhodčí: Hinterdobler, Hoppe – Giesen, Jürgens (všichni Něm.). Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. Diváci: 4227.

Sestava Pardubic: Will – Čerešňák, Hájek, Šustr, T. Dvořák, D. Musil, Vála, Hrádek, Michal Houdek – M. Kaut, L. Sedlák, Červenka – Radil, T. Zohorna, R. Kousal – Vondráček, Poulíček, Mandát – Herčík, Paulovič, Kaplan. Trenér: Zadina.

Sheffield Steelers – HC Sparta Praha 5:1 (2:0, 0:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 2. Janatuinen, 4. Juusola (Janatuinen, Cormier), 42. Leavens (Ciampini, Balmas), 58. Cormier, 59. Valllerand (Dowd) – 23. O. Najman (Hyka, Irving). Rozhodčí: Sewell, Debuche – Fraley, Kisil (všichni Brit.). Vyloučení: 3:6, navíc Diffley – K. Hrabík oba 5 min a do konce utkání. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 8798.

Sestava Sparty: Jakub Kovář – Kemiläinen, Moravčík, Mikliš, Krejčík, Irving, Mašín, J. Tůma – Chlapík, R. Horák, P. Kousal – Řepík, O. Najman, Hyka – Salomäki, D. Vitouch, M. Forman – O. Hrabík, Lajunen, K. Hrabík. Trenér: Gross.

Další výsledky hokejové Ligy mistrů:

Osvětim – Salcburk 2:3 v prodl., Skelleftea – Pelicans Lahti 4:2, Curych – Straubing 3:2.

Včera se hrálo další kolo hokejové Ligy mistrů a české týmy nezaznamenaly úspěchy. HC Dynamo Pardubice prohrálo v Berlíně s týmem Eisbären 3:2 a HC Sparta Praha utrpěla debakl v Anglii, kde podlehla Sheffield Steelers 5:1.

Dynamo Pardubice se po dvou domácích výhrách poprvé představilo venku. Ve vyprodané aréně v Berlíně se nejdříve ubránili při oslabení, ale brankou Lean Bergmanna se domácí tým ujal vedení. Pardubice dokázaly rychle odpovědět brankou Martina Kauta. Následně se domácí tým opět ujal vedení díky brance Frederika Tiffelse. Pardubice však dokázaly vyrovnat v závěrečné části zápasu díky gólu Romana Červenky. Rozhodující nájezd proměnil Leonhard Pföderl a zajistil tak vítězství týmu Eisbären.

Sparta Praha naopak nezvládla svůj zápas v Anglii proti Sheffield Steelers. Domácí tým se ujal brzkého vedení a Sparta nedokázala zvrátit průběh zápasu. Jediný gól pro Spartu vstřelil Ondřej Najman. Sheffield Steelers si tak připsali výhru 5:1.

Další výsledky z hokejové Ligy mistrů zahrnují výhru Salcburku nad Osvětimí 3:2 po prodloužení, vítězství Skelleftey nad Pelicans Lahti 4:2 a výhru Curychu nad Straubingem 3:2.

České týmy tak musí po neúspěšném kole zaměřit svou pozornost na další zápasy a pokusit se zlepšit své výkony. Hokejová Liga mistrů nabízí skvělou konkurenci a české týmy mají stále šanci na postup do dalších fází soutěže. Budeme sledovat, jak se jim bude dařit v dalších zápasech a doufáme, že předvedou své nejlepší hokejové umění.