České volejbalistky utrpěly výraznou porážku od Ázerbajdžánu na úvod ME.

České volejbalistky utrpěly výraznou porážku od Ázerbajdžánu na úvod ME.

České reprezentantky se v utkání proti Ázerbájdžánu potýkaly s problémy ve všech herních činnostech – na přihrávce, v obraně i v útoku. Pouze v prvním setu dokázaly hrát rovnocennou partii. Největší trápení měly české hráčky v útoku, kde měly pouze 28% úspěšnost, zatímco hráčky Ázerbájdžánu dosahovaly dvojnásobného výkonu.

Nejproduktivnější češkou byla Gabriela Orvošová, která získala devět bodů. Na straně Ázerbájdžánu se třemi hráčkami přes deset bodů vedla Polina Rahimovová s 17 body.

Dalšími soupeřkami českého týmu budou v neděli Němky, tým trenéra Athanasopoluse. Pro udržení reálné šance na postup do osmifinále musí Češky zvítězit.

V utkání mezi Ázerbájdžánem a Českem padlo skóre 3:0 ve prospěch Ázerbájdžánu (21, 10, 15). Rozhodčími byli Lecourt (Fr.) a Cesare (It.). Celé utkání trvalo 73 minut a diváci na stadionu byli v počtu 1150.

Sestava a body ČR: Valková 1, Mlejnková 5, Koulisiani 4, Orvošová 9, Hodanová 1, Jehlářová 3, libero Digrinová/Dostálová – Pelikánová, Brancuská, Havelková 6, Pavlová. Trenér: Athanasopulos.

Nejvíce bodů na straně Ázerbájdžánu získala Rahimovová s 17 body, Rubanová s 15 body a Alijevová s 11 body.