Česko má dvě hrozby pro olympiádu, Muchová potvrdila svou výjimečnost.

Česko má dvě hrozby pro olympiádu, Muchová potvrdila svou výjimečnost.

Zatímco na trávě to ještě nebylo úplně ono, přechod na antuku, na které se zanedlouho odehraje i olympijský turnaj v Paříži, zvládla sedmadvacetiletá česká tenistka velmi zajímavě.

Nejen že se v Palermu rozehrála, ale po čtyřech vítězných zápasech v řadě měla šanci na zisk druhého kariérního titulu.

Proti obhájkyni titulu a světové sedmičce, čínské superstar Čeng Čchin-wen, předvedla statečný výkon, ve třetím setu jí ale přece jen došly síly.

„Bylo to strašně těžké, protože ona je prostě úžasná hráčka. Její voleje jsou skvělé a má také velmi nepříjemný drop shot,“ chválila vítězka českou soupeřku.

Ta moc děkovala pořadatelům za udělení divoké karty, díky které mohla nasbírat tak potřebnou herní praxi.

„Opravdu jsem si to tu užila. Pro mě je vítězstvím už jen to, že můžu zase hrát. Jsem za to šťastná,“ řekla Muchová.

Za svou hru se dočkala chvály tenisového světa, během úspěšného týdne byly její nevšední údery častým obsahem na sociálních sítích.

Ve finále zaujala třeba na antuce zřídka vídanou kombinací servis – volej. A tenisový novinář britského deníku The Guardian Tumaini Carayol jen s trochou závisti poznamenal: „Česko má obě, Muchovou a Krejčíkovou. To není fér.“

Právě čerstvá šampionka Wimbledonu Barbora Krejčíková bude velkou nadějí české olympijské výpravy, a to ve dvouhře i v deblu, v němž bude po boku Kateřiny Siniakové obhajovat zlato.

Muchová ale může být nebezpečná také, vždyť v Paříži zaznamenala jeden z největších úspěchů kariéry: na loňském French Open prohrála až ve finále se světovou jedničkou Igou Šwiatekovou.

Ve čtyřhře vytvoří olomoucká hráčka pár s Markétou Vondroušovou, stříbrnou singlistkou z her v Tokiu.

„Těším se moc. Je to taková náplast za Roland Garros, které jsem letos nestihla. Olympiádu jsem ještě nikdy nezažila a těším se i na debl s Maky. Můžeme být nebezpečné duo,“ řekla nedávno Muchová v rozhovoru s českými novináři v Londýně na Wimbledonu.

Barbora Muchová, česká tenistka, nedávno ukázala svou výjimečnost na antukovém turnaji v Palermu. I když se jí nepodařilo získat titul, předvedla skvělý výkon proti čínské hvězdě Čeng Čchin-wen. Díky divoké kartě od pořadatelů mohla Muchová získat potřebnou herní praxi a projevila vděčnost za tuto možnost.

Její hra zaujala tenisový svět a během úspěšného týdne byly její nevšední údery častým tématem na sociálních sítích. Ve finále předvedla neobvyklou kombinaci servisu a voleje na antuce, což zaujalo i tenisové novináře.

Barbora Krejčíková, nedávná vítězka Wimbledonu, bude velkou nadějí české olympijské výpravy. Společně s Kateřinou Siniakovou obhajuje zlato v deblu. Avšak Muchová také představuje nebezpečí pro své soupeřky, jak ukázala na French Open loňským finálovým zápasem se světovou jedničkou Igou Šviatekovou.

Na olympijských hrách v Paříži se Muchová spojí s Markétou Vondroušovou ve čtyřhře. Těší se na tuto novou výzvu a věří, že společně mohou být nebezpečným duem na kurtu.

Český tenis má tedy v Muchové a Krejčíkové dva velké talenty, kteří budou reprezentovat zemi na mezinárodní scéně. Doufejme, že jejich úspěchy budou pokračovat i na nadcházejících turnajích a olympijských hrách.