Česko se díky skvělému večeru posunulo na 11. místo v pořadí koeficientů, což přináší další bonus.

Česko se díky skvělému večeru posunulo na 11. místo v pořadí koeficientů, což přináší další bonus.

Český fotbal se momentálně nachází ve velmi dobré pozici v evropských pohárech. Sparta Praha a Slavia Praha si zajistily postup do play off Evropské ligy, zatímco Plzeň sbírá triumfy v Evropské konferenční lize. Celkově Česko momentálně obsazuje páté místo v žebříčku UEFA, za Itálií, Španělskem, Německem a Anglií.

V příštím ročníku 2024/25 bude Česko mít jistotu pěti zástupců v evropských pohárech a dvou týmů v kvalifikaci Ligy mistrů. Pokud by české kluby udržely svou pozici, v sezoně 2025/26 by se dvojice z nich dostala do Evropské ligy a jen jeden tým by postoupil do Konferenční ligy.

V hlavní fázi pohárů se udělují body za vítězství a remízy. České kluby zatím nasbíraly 9,250 bodu, což je nejlepší výsledek za posledních pět let. Tento výsledek ještě může být vylepšen na podzim, kdy Česko odepíše slabý výsledek ze sezony 2019/2020.

Celkově je tedy český fotbal momentálně ve velmi dobré kondici a má naději na úspěch v evropských pohárech. Kluby jako Sparta Praha, Slavia Praha a Plzeň se ukazují jako silní soupeři a dokáží konkurovat i týmům z větších fotbalových lig. Doufejme, že český fotbal bude i nadále prosperovat a přinášet radost fanouškům.