Český souboj pro Nečase: Rozhodující gól a pojistka od jednoho hráče

Český souboj pro Nečase: Rozhodující gól a pojistka od jednoho hráče

První gól zápasu v San Jose vstřelil ve 4. minutě Fabian Zetterlund z úniku, do kterého jej vyslal Hertl. Carolina otočila brankami Setha Jarvise a Jaccoba Slavina, který udeřil dokonce v oslabení. V dohrávané přesilové hře však vyrovnal Zadina, prosadil se švihem zpoza levého kruhu a skóroval podruhé v sezóně. V další početní výhodě přidal ve 37. minutě třetí gól San Jose William Eklund z dorážky střely Henryho Thuna. Druhou asistenci si připsal Hertl. Carolina přesto přestřílela San Jose v úvodních dvou třetinách 30:11. Převahu vyjádřila ale až čtyřmi góly v rozmezí 50. až 56. minuty. Nejdříve vyrovnal Stefan Noesen a po Nečasově přihrávce vstřelil druhý gól v utkání Jarvis. Český útočník, který byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu, se vzápětí blýskl individuální akcí: dostal na útočné modré čáře u pravého mantinelu puk do jízdy, místo střely obkroužil branku a zasunul kotouč k tyčce. Výhru zpečetil Brett Pesce.

Ani 33 zákroků Karla Vejmelky neodvrátilo prohru Arizony 0:1 na ledě New York Islanders. Český gólman má na prahu sezony solidní formu. V úvodním startu vychytal výhru 4:3 po nájezdech na ledě New Jersey, kde chytil 33 střel a v rozstřelu neinkasoval. Až do konce zápasu držel naděje Arizony i proti Islanders. Domácí dominovali zejména v úvodních dvou třetinách, v nichž vyslali o dvacet pokusů více než Coyotes (26:6). Vejmelku ovšem překonal jen ve 24. minutě Barzal, který se prosadil v přesilové hře z levého kruhu ranou bez přípravy.

V ostatních zápasech NHL se odehrály tyto výsledky:

– Philadelphia porazila Vancouver 2:0, branky vstřelili Zamula a Couturier z trestného střílení.

– Minnesota zdolala Montreal 5:2, branky za Minnesota dali Eriksson Ek (2x), Duhaime, Dewar a Kaprizov.

– Buffalo porazilo Tampa Bay 3:2 po prodloužení, rozhodující gól vstřelil Cozens.

– Nashville prohrálo s Edmontonem 1:6, jediný gól za Nashville dal Novak, za Edmonton se trefili Draisaitl (2x), Hyman, Nugent-Hopkins, McDavid a Foegele.

– Winnipeg podlehl Los Angeles 1:5, jediný gól za Winnipeg vstřelil Scheifele, za Los Angeles se prosadili Moore (2x), Dubois, Kalijev a Danault.

– Seattle prohrálo s Colorado 1:4, jediný gól za Seattle dal Yamamoto, za Colorado se trefili Lehkonen, O’Connor, Rantanen a Ničuškin.

– Vegas porazilo Dallas 3:2 po samostatných nájezdech, rozhodující nájezd proměnil Marchessault.

Tabulky NHL vypadají následovně:

Východní konference:

Atlantická divize:

1. Boston