Český trenér pracuje s japonskou zlatou medailistkou, ale v domě se stěžují na nečistoty a nepořádek, které vyvolávají negativní emoce.

Český trenér pracuje s japonskou zlatou medailistkou, ale v domě se stěžují na nečistoty a nepořádek, které vyvolávají negativní emoce.

Český trenér oštěpařek, Jan Šekerák, nedávno vyjádřil své nadšení nad úspěchem své svěřenkyně, japonské oštěpařky Haruki Kitaguchi, na Mistrovství světa v atletice v Budapešti. Kitaguchi se umístila na druhém místě a Šekerák je přesvědčen, že její výkon bude mít velký dopad na její popularitu v Japonsku, zejména před nadcházejícími Letními olympijskými hrami v Tokiu.

Šekerák byl obzvláště nervózní během kvalifikace, kde sledoval, jak jeho svěřenkyně bojuje se svými nervy. Nakonec se však Kitaguchi podařilo postoupit do finále a dosáhnout skvělého výkonu.

Před finále si Šekerák vzal Kitaguchi do japonské restaurace, protože věděl, že by se nemusela najíst v hotelu. Společně se procházeli a užívali si atmosféru před důležitým závodem.

Během finále měl Šekerák velké nervy, ale věděl, že Kitaguchi je schopná dosáhnout výkonu 66 metrů. Nakonec se jí to podařilo a Šekerák byl nadšený.

Šekerák ocenil, že Kitaguchi je schopná přijímat jeho pokyny a realizovat je. Komunikuje s ním a důvěřuje mu. Toto partnerství trvá již více než čtyři roky a Šekerák si na ni velmi pochvaloval.

Kitaguchi se také přizpůsobila české kuchyni a oblíbila si česká jídla. Šekerák jí vybudoval byt ve svém penzionu, kde má všechny potřebné vybavení.

Šekerák si uvědomuje, že Kitaguchi musí zůstat pokorná a nemyslet si, že její úspěch jí stoupá do hlavy. Japonská mentalita je podle něj velmi pokorná.

Šekerák také zmínil, že by rád viděl českou oštěpařku Petru Sičákovou na vrcholné reprezentační akci. Sičáková letos hodila za 60 metrů a vyhrála republikový šampionát, ale kvůli svému nízkému postavení v žebříčku se nedostala na MS.

Šekerák doufá, že se na příštím evropském šampionátu dostanou obě oštěpařky do týmu a budou hájit českou vlajku.

Šekerák si je vědom, že v českém prostředí má některé odpůrce, kteří ho kritizují za to, že trénuje japonskou oštěpařku. Postěžoval si na stížnosti a anonymní dopisy, které dostává od lidí, kteří ho obviňují z toho, že dostává peníze od atletického svazu za svou práci s Kitaguchi.

Celkově je Šekerák velmi hrdý na úspěch své svěřenkyně a doufá, že se jí podaří dosáhnout dalších skvělých výsledků v budoucnosti.