Český tým rychle dokončil úkol, porazil i Argentinu a zajistil si postup do osmifinále.

Český tým rychle dokončil úkol, porazil i Argentinu a zajistil si postup do osmifinále.

České házenkářky pod vedením norského trenéra Benta Dahla začaly světový šampionát v Dánsku vítězstvím nad Kongem a nyní se připravují na zápas proti favorizovanému Nizozemsku, ve kterém budou hrát o první místo v tabulce.

V dnešním zápase v dánském Frederikshavnu české hráčky prakticky rozhodly o výsledku již do poločasu, který vyhrály o šest gólů. Svěřenkyně Benta Dahla mají po dvou utkáních s outsiderem jistý postup do další fáze turnaje, kde postoupí první tři týmy z každé základní skupiny.

Po pondělním zápase s Nizozemskem se českým hráčkám představí v osmifinále jedna ze čtyř šestičlenných skupin, ve kterých narazí na Brazílii, Španělsko a lepšího z dvojice Ukrajina, Kazachstán.

V prvním utkání skupiny H ve Frederikshavnu Česko porazilo Argentinu poměrem 31:22. Nejlepší střelkyně českého týmu byly Jeřábková s osmi brankami a Zachová s pěti brankami. Nejvíce branek Argentiny zaznamenaly Gavilanová a Pizzová, obě po pěti.

Po dvou odehraných zápasech se Česko nachází na prvním místě tabulky se čtyřmi body. Nizozemsko je druhé s dvěma body, Kongo třetí bez bodu a Argentina čtvrtá také bez bodu.

České házenkářky tak mají velkou šanci na postup do další fáze turnaje a budou se snažit udržet si první místo v tabulce skupiny H.