Čeští biatlonisté se umístili na dvanáctém místě po nevydařené střelbě

Čeští biatlonisté se umístili na dvanáctém místě po nevydařené střelbě

Michal Krčmář je český biatlonista, který se musel před letošní sezonou vyrovnávat s cytomegalovirem. Kvůli tomu mu trenér Málek dal prostor pro odpočinek a na několik závodů se musel vynechat. Jeho absence byla znát i ve čtvrteční štafetě na Světovém poháru v rakouském Hochfilzenu.

Česká štafeta, ve složení Mareček, Štvrtecký, Karlík a Václavík, se sice umístila na 12. místě, ale výsledek byl daleko od očekávání. Mareček na první položce musel opravovat třikrát, ale díky bezchybné stojce se dokázal udržet ve hře a předat štafetu Štvrteckému na devátém místě se ztrátou 38 sekund na čelo závodu.

Štvrtecký se dlouho držel v první desítce, ale při střelbě vleže minul čtyři terče z prvních pěti a musel absolvovat jedno trestné kolo. Po závodě byl zklamaný ze své střelby a nechápal, proč udělal takové chyby.

Dalším zkušeným biatlonistou, který zažil kolaps, byl Slovinec Jakov Fak. Při střelbě vleže na druhém úseku netrefil jediný terč a musel absolvovat pět trestných kol. V polovině závodu vedli Norové o více než šest sekund před Francouzi, zatímco Češi byli na dvanáctém místě s více než dvouminutovou ztrátou.

Trestným kolům se nevyhnuli ani další závodníci. Karlík minul poslední ránu vstoje a stejnou chybu udělal i Václavík. Češi zaostali za vítěznými Nory o pět minut a 22 sekund.

Norové nakonec vyhráli štafetu před Francií a Německem. Toto umístění si zopakovali i z minulého týdne ve švédském Östersundu. Štafeta žen odstartuje v Hochfilzenu ve 14:15 a v českém týmu pojedou Tereza Voborníková, Lucie Charvátová, Markéta Davidová a Jessica Jislová.

Celkově lze říct, že absencí Michala Krčmáře byla česká štafeta oslabena. Doufejme, že se brzy vrátí do formy a přispěje k lepším výsledkům českého biatlonu.