Čeští gólmani v NHL zažili smolný večer: Dostál a Vladař utrpěli porážku, Vaněček střídal.

Čeští gólmani v NHL zažili smolný večer: Dostál a Vladař utrpěli porážku, Vaněček střídal.

V nedávném zápase mezi týmy Toronto Maple Leafs a Calgary Flames se odehrálo několik zajímavých momentů. Hned v úvodních 25 minutách zápasu inkasoval český brankář Daniel Vladař čtyři góly, které vedly k vedení Toronta 4:1. Dvakrát se na něj prosadil William Nylander, a to nejprve forhendovou kličkou a poté ve vlastním oslabení, když využil přečíslení dva na jednoho. Nylander tak zaznamenal již svůj 21. bod v této sezóně.

Calgary se však nevzdal a během prostřední třetiny snížil na rozdíl jediného gólu. Nikita Zadorov a A.J. Greer se postarali o trefy, a ve 44. minutě vyrovnal slovenský útočník Martin Pospíšil. V rozstřelu pak Toronto rozhodlo, když se prosadil Max Domi.

Dalším zajímavým zápasem bylo utkání mezi týmy Buffalo Sabres a Minnesota Wild. Buffalo vyhrálo 3:2 díky brankám Henriho Jokiharju, Jeffa Skinnera a J.J. Peterky. Hvězdami zápasu byli vyhlášeni právě tito tři hráči.

Další zápasy NHL přinesly vítězství týmů Florida Panthers, Washington Capitals, Vegas Golden Knights a Philadelphia Flyers. Florida porazila Carolina Hurricanes 5:2, Washington zdolal New Jersey Devils 4:2, Vegas zvítězilo nad San Jose Sharks 5:0 a Philadelphia přehrálo Anaheim Ducks 6:3.

V zápase mezi Anaheimem a Philadelphií se prosadil osmnáctiletý Leo Carlsson, který zaznamenal svůj první hattrick v NHL. Na straně Philadelphie se trefili Owen Tippett, Sean Couturier, Cam Atkinson, Louie Belpedio a Travis Sanheim.

Celkově byly tyto zápasy plné zajímavých momentů a gólových příležitostí. Fanoušci se mohli těšit na skvělé výkony hráčů a dramatické závěry. NHL opět potvrdila svou kvalitu a atraktivitu pro fanoušky ledního hokeje.