Čeští tenisté dominují v super tie-breacích: Nosková a Muchová prožily nevídané drama

Čeští tenisté dominují v super tie-breacích: Nosková a Muchová prožily nevídané drama

 V semifinále narazí na Italky a turnajové trojky Saru Erraniovou a Jasmine Paoliniovou, nebo Britky Katie Boulterovou a Heather Watsonovou.

Muchová s Noskovou, které se daly dohromady po odhlášení zraněné Markéty Vondroušové, otočily v Paříži už třetí duel. V super tie-breaku zdolaly v předchozích kolech také Američanky Coco Gauffovou a Jessicu Pegulaovou i Rusky startující v neutrálních barvách Jekatěrinu Alexandrovovou a Jelenu Vesninovou.

Boj o semifinále čeká dnes také v ženském deblu obhájkyně zlatých medailí z Tokia 2021 Barboru Krejčíkovou a Kateřinu Siniakovou. Český pár narazí na další Rusky Dianu Šnajderovou a Mirru Andrejevovou.

V ženské dvouhře došlo k velkému překvapení. Světová jednička Iga Šwiateková v Paříži olympijské zlato nezíská. Polská tenistka v semifinále podlehla Číňance Čeng Čchin-wen 2:6, 5:7.

Čeští tenisté opět ukázali svou sílu v super tie-breacích na letošním tenisovém turnaji. Tým složený z Terezy Muchové a Lucie Noskové se dostal do semifinále, kde se utkají s týmem Italek nebo Britek. Muchová a Nosková se musely spojit poté, co Markéta Vondroušová odstoupila kvůli zranění.

V předchozích kolech dokázaly Muchová a Nosková porazit americký pár Coco Gauffová a Jessica Pegulaová, stejně jako ruský pár Jekatěrina Alexandrovová a Jelena Vesninová, v super tie-breaku. Dnes je čeká další tvrdý boj o postup do finále.

Také český pár Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková, obhájkyně zlatých medailí z Tokia 2021, bude bojovat o postup do semifinále proti ruskému páru Dianě Šnajderové a Mirře Andrejevové.

Ve ženské dvouhře došlo k velkému překvapení, když světová jednička Iga Świątek nedokázala získat olympijské zlato. Polská tenistka podlehla v semifinále Číňance Čeng Čchin-wen 2:6, 5:7.

Tenisový turnaj nabízí napínavé zápasy a dramatické momenty, které fanoušci tenisu určitě ocení. Budeme sledovat, jak se čeští tenisté budou dále prosazovat na turnaji a doufáme, že si jejich úspěchy užijeme i v dalších kolech.