Čeští tenisté dosahují významného vítězství nad Španělskem. Macháč poráží domácího soupeře.

Čeští tenisté dosahují významného vítězství nad Španělskem. Macháč poráží domácího soupeře.

Český tenista Jiří Lehečka získal vítězný bod pro Českou republiku ve zápase proti dvacátému hráči světa Alejandru Davidovichovi. Tento souboj se konal v rámci závěrečné čtyřhry Davisova poháru, kde se Češi utkali se Španěly Davidovichem a Marcelem Granollersem. Na turnaji chybí světová dvojka a wimbledonský vítěz Carlos Alcaraz, který se po US Open omluvil.

Jiří Lehečka se před zápasem vyjádřil, že se cítí dobře a je plný sebevědomí. Uvedl, že od začátku turnaje si našel správný rytmus a hrál dobře jak na rozehrávkách, tak i na tréninku. Před zápasem se cítil připravený a sebevědomý.

Atmosféra zápasu byla podle Lehečky velmi těžká a tlak na hráče byl velký. Diváci přispěli k vyhecování atmosféry a zápas nebyl jako na ostatních turnajích. Lehečka však dodal, že je rád, že může reprezentovat Českou republiku a předvést se v dobrém světle.

V zápase se utkaly také týmy Srbska a Jižní Koreje, přičemž Srbové vyhráli poměrem 3:0. Do listopadového čtvrtfinále postoupí ze čtyřčlenné skupiny dva nejlepší týmy.

Jiří Lehečka, který je dvacet dva let starý, potvrdil, že se mu daří v týmových soutěžích. V zápase proti Davidovichovi zvítězil za hodinu a pětačtyřicet minut. Nepřišel o svůj servis ani jednou a naopak dvakrát prolomil soupeřův servis.

V prvním setu rozhodl Lehečka díky získání soupeřova podání v úvodní hře. Ve šestém gamu odvrátil brejkbol. Ve druhé sadě si oba hráči drželi své servisy až do sedmého gamu, kdy Lehečka proměnil nabídnutý brejkbol a dotáhl zápas k vítězství.

Lehečka zhodnotil svůj výkon slovy, že jeho nejsilnější stránkou byl servis a nedal soupeři mnoho šancí. Když soupeř nějakou šanci měl, Lehečka se dobře bránil a opíral se o hru zezadu.

Zápas skupiny C Davisova poháru mezi Španělskem a Českem skončil vítězstvím České republiky 1:0. Jiří Lehečka porazil Alejandra Davidoviche 4:6, 4:6.