Čeští tenisté Macháč a Menšík vypadli z mužské dvouhry v Paříži

Čeští tenisté Macháč a Menšík vypadli z mužské dvouhry v Paříži

Macháč podlehl obhájci zlata a turnajové trojce Alexanderu Zverevovi z Německa a antukovém kurtu Philippea Chatriera za hodinu a 36 minut 3:6, 5:7. Ve 2. kole olympijského turnaje skončil také před třemi lety v Tokiu.

Osmnáctiletý Menšík prohrála při svém olympijském debutu s turnajovou devítkou Tommym Paulem z USA 3:6, 1:6. Favoritovi vzdoroval jen na začátku prvního setu. Od stavu 3:3 prohrál devět z deseti her a duel ztratil za hodinu a 11 minut. Doplatil také na 26 nevynucených chyb.

Berounský rodák Macháč vstoupil do utkání proti Zverevovi dobře a v prvním gemu získal brejk.

O výhodu ale hned přišel a k dalšímu brejkbolu se už neprobojoval. V šesté hře prolomil Zverev podání českého hráče ještě jednou a sadu doservíroval.

Zverevovi vyšel také úvod druhého setu, v němž se dostal do vedení 2:0. Při dalším Macháčově servisu za stavu 30:15 reklamoval aut, umpirovou rozhodčí ale nepřesvědčil. Český reprezentant následně srovnal.

Rozhodující moment přišel v 11. hře, kdy Macháč nejprve přišel čistou hrou o servis a Zverev poté stejným způsobem duel doservíroval. Oplatil tak Macháčovi pondělní vyřazení ze smíšené čtyřhry.

Třiadvacetiletý Macháč dnes půjde do akce ještě jednou. S Adamem Pavláskem narazí ve čtyřhře na dvojici Nicolás Jarry a Alejandro Tabilo z Chile.

O postup do čtvrtfinále dvouhry bojuje wimbledonská vítězka Barbora Krejčíková, která čelí Ukrajince Elině Svitolinové a poté ji čeká čtyřhra po boku Kateřiny Siniakové. 

Americká vlajkonoška ze slavnostního zahájení Coco Gauffová se s olympijským turnajem ve dvouhře překvapivě rozloučila už v osmifinále.

Světová dvojka prohrála na antuce pařížského areálu Roland Garros 6:7, 2:6 s wimbledonskou semifinalistkou Donnou Vekičovou z Chorvatska.

Druhý set utkání přinesl kontroverzní moment, kvůli němuž se dvacetiletá Gauffová několik minut hádala s rozhodčím.

Při jejím podání za stavu 2:3 a 30:40 return Vekičové dopadl k základní čáře a čárový sudí zahlásil aut. Gauffová zahrála míč do sítě, ale umpirový rozhodčí Jaume Capistol rozhodnutí opravil a uvedl, že míč byl dobrý.

Gauffová požadovala, aby se výměna opakovala, ale rozhodčí uznal Vekičové rovnou fiftýn, jenž znamenal brejk na 4:2.

Třináctá nasazená Chorvatka proti rozhozené favoritce získala i zbylé dva gamy a tím také zápas.

Gauffová je po nečekaném singlovém vyřazení ve hře ještě ve dvou soutěžích. Společně s Jessicou Pegulaovou jsou nejvýše nasazeným párem ženské čtyřhry a v osmifinále je čekají Karolína Muchová s Lindou Noskovou. V mixu se Gauffová představí s Taylorem Fritzem.

Tenis na OH v Paříži:

Muži:

Dvouhra – 2. kolo: Zverev (3-Něm.) – Macháč (ČR) 6:3, 7:5, Paul (9-USA) – Menšík (ČR) 6:3, 6:1, Fritz (7-USA) – Draper (Brit.) 6:7 (3:7), 6:3, 6:2, Musetti (11-It.) – Navone (Arg.) 7:6 (7:2), 6:3, Auger-Aliassime (13-Kan.) – Marterer (Něm.) 6:0, 6:1, Moutet (Fr.) – Struff (Něm.) bez boje, Popyrin (Austr.) – Wawrinka (Švýc.) 6:4, 7:5.

Ženy:

Dvouhra – 3. kolo: Vekičová (13-Chorv.) – Gauffová (2-USA) 7:6 (9:7), 6:2, Kerberová (Něm.) – Fernandezová (16-Kan.) 6:4, 6:3, Collinsová (8-USA) – Osoriová (Kol.) 6:0, 4:6, 6:3, Čeng Čchin-wen (6-Čína) – Navarrová (11-USA) 6:7 (7:9), 7:6 (7:4), 6:1.

Mužská dvouhra na letošních olympijských hrách v Paříži přinesla zajímavé zápasy a několik překvapení. Bohužel pro české fanoušky se do dalšího kola neprobojovali ani Tomáš Macháč, ani Jonáš Menšík.

Osmnáctiletý Menšík prohrál při svém olympijském debutu s Američanem Tommym Paulem 3:6, 1:6. Favoritovi neudržel krok a duel prohrál za hodinu a 11 minut. Na své chyby doplatil 26 nevynucenými chybami.

Berounský rodák Tomáš Macháč vstoupil do utkání proti německému hráči Alexanderu Zverevovi dobře a dokázal získat brejk. Bohužel, Zverev se vzápětí vrátil a srovnal stav. Nakonec zvítězil nad Macháčem 6:3, 7:5 a poslal ho tak domů.

Další zápas čeká na Tomáše Macháče, který se spolu s Adamem Pavláskem utkají ve čtyřhře proti dvojici Nicolás Jarry a Alejandro Tabilo z Chile.

V ženské dvouhře se nečekaně rozloučila americká tenistka Coco Gauffová, která prohrála ve třetím kole s Donnou Vekičovou z Chorvatska. Kontroverze vznikla v druhém setu kvůli rozhodnutí rozhodčího ohledně autu. Gauffová se snažila protestovat, ale nakonec zápas prohrála.

O postup do čtvrtfinále dvouhry bojuje také Barbora Krejčíková, která čelí Ukrajince Elíně Svitolinové. V páru s Kateřinou Siniakovou se také bude účastnit čtyřhry.

Celkově se tenisový turnaj na olympijských hrách v Paříži vyvíjí zajímavě a plný emocí. Fanoušci se mohou těšit na další vzrušující zápasy a sledovat, jak se tenisté a tenistky budou snažit dosáhnout co nejlepších výsledků.