Čeští tenisté překvapili svět svým mistrovským výkonem, Djokovič očekává velké věci

Čeští tenisté překvapili svět svým mistrovským výkonem, Djokovič očekává velké věci

Český tenisový tým překvapil světové odborníky na nedávném Davis Cupu ve Valencii. Přijeli plní sebevědomí a víry ve vlastní schopnosti a odhodlání dokázat, že čeští tenisté už nebudou jen sedět v koutě. Byli považováni za outsidery, ale nakonec se stali jedním z hlavních témat turnaje.

Tým nehrajícího kapitána Jaroslava Navrátila vyhrál devět z devíti zápasů ve skupině. Porazil domácí Španěly, Jižní Koreu a Srbsko s nejlepším hráčem historie Novakem Djokovićem. Kapitán Navrátil hovořil o neuvěřitelném týdnu, ve kterém jeho tým nikdo nečekal. Davis Cup v reportáži napsal: „Mladý český tým zůstal neporažený, přepsal historii a vyslal jasný signál. Nedají se zavírat oči před tím, jak impozantní byl.“

Jiří Lehečka, Tomáš Macháč a debutant Jakub Menšík představili možné hvězdy budoucnosti. Menšík se zasloužil o tři body, včetně vítězství nad Srbskem. Britský komentátor ho pochválil a řekl, že na co sáhne, to se promění ve zlato. Djoković ho také pochválil a řekl, že je jedním z největších talentů současného tenisu.

Celý český tým byl chválen za své vystoupení. Djoković řekl, že český tenis má před sebou živou budoucnost. Tým postoupil do čtvrtfinále Davisova poháru, kde se utká s Austrálií nebo Finskem. Před dvěma lety tým nestačil ve skupině na Velkou Británii a Francii, ale tentokrát se dostal dál. I když už nejsou považováni za outsidery, mají stále co dokazovat.