Čeští tenisté Samson a Valentová postoupili do semifinále v Paříži

Čeští tenisté Samson a Valentová postoupili do semifinále v Paříži

Dramatické čtvrtfinále trvalo bez 12 minut tři hodiny. První set rozhodl až tiebreak, pak už dominovala především v koncovkách Češka, která těžila hlavně z dobrého prvního servisu.

„Zápas mezi Jovicovou a Samson má mnohem lepší úroveň než některé zápasy dospělých žen v pavouku French Open,“ napsal na síti X k zápasu redaktor Ace Previews s uměleckou přezdívkou Vinny. „Češi dál pokračují v produkci hvězd,“ dodala tenisová fanynka Jassie.

Valentová zase srazila slovenskou kamarádku a úřadující šampionku juniorky Australian Open Renátu Jamrichovou, se kterou hraje v Paříži i čtyřhru.

Od roku 2021 měla ženská juniorka na French Open už dvě české vítězky. Lindu Noskovou a Lucii Havlíčkovou. Nyní jsou ve hře další aspirantky. 

Obě se navíc mohou potkat v ryze českém finále. Jen se musejí vypořádat s americkými protivnicemi, Valentová s Tyrou Caterinou Grantovou a Samson s Kristinou Penickovou. 

Tenisový grandslamový turnaj Roland Garros (antuka, dotace 53,5 milionu eur):

Smíšená čtyřhra – finále:

Siegemundová, Roger-Vasselin (2-Něm./Fr.) – Krawczyková, Skupski (4-USA/Brit.) 6:4, 7:5.

Junioři:

Dvouhra – čtvrtfinále:

Schwärzler (2-Rak.) – Brunclík (10-ČR) 6:2, 7:6 (8:6).

Juniorky:

Dvouhra – čtvrtfinále:

Samson (3-ČR) – Jovicová (USA) 6:7 (4:7), 6:4, 7:5, Valentová (12-ČR) – Jamrichova (SVK) 6:3, 6:2

Čeští tenisté pokračují ve skvělých výkonech na juniorském French Open v Paříži. V dramatickém čtvrtfinále se prosadily Kateřina Samsonová a Linda Valentová, které postoupily do semifinále.

Samsonová se utkala s Američankou Jovicovou v zápase trvajícím tři hodiny. První set rozhodl až tiebreak a následně dominovala česká hráčka, zejména díky dobrému prvnímu servisu. Valentová zase porazila slovenskou soupeřku Renátu Jamrichovou.

Fanoušci tenisu jsou nadšení z výkonů českých juniorek a věří, že Češi stále produkují hvězdy. Od roku 2021 se na French Open objevily dvě české vítězky – Linda Nosková a Lucie Havlíčková. Nyní mají šanci na další úspěch Samsonová a Valentová.

České tenistky se mohou dokonce potkat v ryze českém finále, ale nejdříve musí zdolat své americké soupeřky. Valentová se utká s Tyrou Caterinou Grantovou a Samsonová s Kristinou Penickovou.

Celkově se Češi prezentují velmi dobře na juniorském Roland Garros a fanoušci mají důvod k naději na další úspěchy. Budeme sledovat, jak se bude vyvíjet jejich cesta k vrcholu turnaje.