Charvátová vynikla ve sprintu biatlonu a vyzařovala radostí

Charvátová vynikla ve sprintu biatlonu a vyzařovala radostí

České biatlonistky se opět předvedly na světovém pódiu. V závodě ve sprintu v německém Ruhpoldingu se jim dařilo a získaly další body do Světového poháru.

Nejlepší výkon předvedla Markéta Davidová, která obsadila 46. místo. Bohužel, na první položce minula poslední terč a celkově udělala dvě chyby při střelbě. I přesto se jedná o solidní výkon, protože v této sezoně se jí ve sprintu příliš nedaří.

Tereza Voborníková zajela skvělý závod a skončila na 19. místě. Byla jedinou českou biatlonistkou, která střílela bezchybně. Její výkon je o to cennější, že se jí v Ruhpoldingu nikdy moc nedařilo. Voborníková se také poprvé v sezoně podařilo střílet bezchybně ve sprintu.

Jessica Jislová udělala jednu chybu při střelbě a dojela na 21. místě. Její výkon je také velmi solidní a přispívá k celkovému úspěchu českého týmu.

Největší radost však měla Lucie Charvátová, která skončila na 8. místě. Její výkon je nejlepším českým výsledkem v této sezoně. Navíc se jedná o vyrovnání nejlepšího českého výsledku v sezoně. Charvátová se před závodem cítila dobře a to se také projevilo na trati. I přes jednu chybu při střelbě dokázala zajet rychlý čas a obsadit výborné umístění.

Celkově se českým biatlonistkám daří v této sezoně velmi dobře. V průběžném pořadí Světového poháru jsou Tereza Voborníková na 20. místě, Jessica Jislová na 22. místě, Markéta Davidová na 28. místě a Lucie Charvátová na 34. místě.

České biatlonistky tak ukazují, že mají potenciál a jsou schopné bojovat o dobré výsledky na mezinárodní úrovni. Jejich výkony jsou velkou motivací pro další závody a doufáme, že budou pokračovat ve svých úspěších.