Chiellini, italský obránce, ukončil kariéru po intenzivní a nejkrásnější cestě.

Chiellini, italský obránce, ukončil kariéru po intenzivní a nejkrásnější cestě.

Giorgio Chiellini, italský fotbalový obránce, nedávno na sociální síti zveřejnil video s největšími momenty své kariéry. V tomto videu se ohlíží na svou dlouhou a úspěšnou cestu, která byla intenzivní, unikátní a nezapomenutelná. Chiellini však také prohlásil, že je čas začít novou kapitolu svého života, čelit novým výzvám a psát další důležité a zajímavé stránky.

Chiellini je odchovancem italského klubu Livorno a v roce 2004 přestoupil do Juventusu, kde působil až do loňského roku. Během svého působení v Juventusu získal devět mistrovských titulů a celkem 19 trofejí. V dresu „Staré dámy“ odehrál 561 soutěžních zápasů, což ho řadí na třetí místo v historii klubu. Pouze Alessandro Del Piero (705 zápasů) a Gianluigi Buffon (685 zápasů) mají na kontě více utkání.

V posledním roce a půl strávil Chiellini čas v Los Angeles, kde pomohl místnímu týmu k premiérovému triumfu v Major League Soccer (MLS). V národním týmu Itálie odehrál Chiellini od roku 2004 do roku 2022 celkem 117 zápasů a vstřelil osm branek. Předloni dokázal vést italskou reprezentaci jako kapitán k vítězství na evropském šampionátu.

Giorgio Chiellini je jedním z nejuznávanějších a nejzkušenějších obránců světa. Jeho tvrdý a důrazný styl hry ho činí nebezpečným soupeřem pro každého útočníka. Svoji kariéru ukončil ve věku 38 let, ale jeho odkaz a příspěvek k italskému fotbalu zůstanou nezapomenutelné.