Cílem českého fotbalového šéfa po losu Eura je postup do osmifinále.

Cílem českého fotbalového šéfa po losu Eura je postup do osmifinále.

Česká fotbalová reprezentace vstoupí do německého šampionátu 18. června proti Portugalsku v Lipsku. Další dva zápasy s vítězem play off a Tureckem absolvují v Hamburku. Podle slov týmu je skupina hratelná a jejich cílem je postup do osmifinále. Lipsko je pro ně atraktivní destinací, protože je blízko českých hranic a navíc je favoritem skupiny. Zbývající zápasy budou rozhodující, ale Hamburk není na konci světa. Všechna místa v Německu poskytují fantastickou infrastrukturu pro stadiony i zázemí. Fanoušci určitě budou mít zájem, jsou to lákadla.

Záložník Michal Sadílek je spokojený s tím, že první utkání na turnaji je v Lipsku, které je hned u hranic. Doufá, že je fanoušci dojedou povzbudit a společně se budou rvát o postup ze skupiny. Trenéra Fouska potěšilo, že česká reprezentace nedostala papírově nejtěžšího možného soupeře. Chtěli se vyhnout Itálii, což se povedlo. Portugalsko je pochopitelně hlavním favoritem skupiny. S Tureckem se utkali přátelsky, kvalifikant z play off ještě uvidíme, jak to dopadne.

Obránce David Zima si přál dostat Portugalsko jako soupeře. Je spokojený s losováním a rád by znovu změřil síly s tímto týmem. Technický ředitel FAČR Erich Brabec považuje Portugalsko za jasného favorita a o druhé, případně třetí místo se budou rozdávat s dalšími soupeři.

Česká reprezentace se tedy připravuje na náročné zápasy v Německu a věří, že dokáže postoupit ze skupiny a uspět na šampionátu. Fanoušci mají zájem a podpora je pro tým velmi důležitá.