Cizinecká policie na letišti odepřela vstup do Česka ruské tenistce

Cizinecká policie na letišti odepřela vstup do Česka ruské tenistce

Situace ohledně účasti ruských a běloruských sportovců na turnajích se stává stále složitější. Nedávno organizátoři informovali všechny ruské a běloruské účastnice prostřednictvím WTA o aktuální situaci a nepředpokládají, že by se některá z nich turnaje zúčastnila. V České republice platí zákaz startu ruských a běloruských sportovců kvůli ruské invazi na Ukrajinu.

V hlavní fázi turnaje se měla objevit běloruská hráčka Aliaksandra Sasnovičová. Do kvalifikace měly zasáhnout Rusky Diana Šnajderová, Polina Kudermetovová a Erika Andrejevová. Nicméně, Sasnovičová je první účastnicí turnaje, která do Česka přicestovala s ruským pasem, ale momentálně se již nenachází na území České republiky, jak uvedl ředitel turnaje Miroslav Malý.

Předpokládá se, že žádná z ruských ani běloruských hráček na turnaji startovat nebude. Organizátoři okamžitě informovali všechny ostatní účastnice turnaje s ruským nebo běloruským občanstvím o nastalé situaci prostřednictvím WTA. Bylo jim sděleno, aby na nadcházející turnaj necestovaly. Vzhledem k této situaci se nepředpokládá, že by se za těchto okolností nějaká hráčka s ruským nebo běloruským občanstvím zúčastnila nadcházejícího turnaje, uvedl Malý.

Tato situace je stále vývojová a budeme aktualizovat informace, jakmile budou k dispozici další podrobnosti.