Coco Gauffová přispěla k úspěchu českých tenistek na Turnaji mistryň, prodlužující rekordní sérii.

Coco Gauffová přispěla k úspěchu českých tenistek na Turnaji mistryň, prodlužující rekordní sérii.

Výjimečná sezóna na WTA Tour pokračuje a žádná tenistka zatím nezískala více vítězství v řadě než řecká hráčka Maria Sakkariová. Bohužel, po nedávné porážce přišla o šanci kvalifikovat se na Turnaj mistryň. Naopak se však zvýšily naděje české dvojice Karolína Muchová a Markéta Vondroušová na účast v Cancúnu.

Třetí nasazená Coco Gauffová naposledy prohrála začátkem srpna v Montrealu. Poté vyhrála turnaj v Cincinnati po finálové výhře nad Muchovou a následně získala první grandslamový titul na US Open. Ani Sakkariová, která před dvěma týdny slavila triumf v Guadalajaře, na ni nenašla recept. Gauffová porazila rozjetou Američanku za pouhých 80 minut.

Jako další se Gauffové postaví bývalá světová jednička Iga Świątek. Druhá nasazená Polka sice nevyužila proti Caroline Garciaové setbol, ale nakonec Francouzku zdolala po třísetové bitvě 6:7, 7:6, 6:1.

Sakkariová potřebovala v Pekingu alespoň semifinále, aby udržela naději na účast na Turnaji mistryň. Nyní však může doufat pouze ve start z pozice náhradnice.