Další lyžařská hvězda utrpěla zlomenou nohu při pádu ze svahu, sezona hrůzy pokračuje.

Další lyžařská hvězda utrpěla zlomenou nohu při pádu ze svahu, sezona hrůzy pokračuje.

Italský svaz potvrdil, že lyžařka Petra Vlhová utrpěla frakturu holeně i kotníku. Tímto zraněním se stala další v řadě lyžařů, jejichž sezona skončila dříve než plánovali. Před týdnem totéž postihlo slovenskou lyžařku Petru Vlhovou a švýcarskou lyžařku Corinne Suterovou. Mikaela Shiffrinová, americká hvězda alpského lyžování, také nedávno utrpěla vážný pád.

Zatímco ženy se zotavují z různých zranění, mezi muži se zotavují Nor Aleksander Aamodt Kilde, Alexis Pinturault a Marco Schwarz. Italská olympijská vítězka Sofia Goggiaová trénovala dopoledne na svahu v Ponte di Legno po zranění, které utrpěla při pádu. Byla převezena do nemocnice v Miláně, kde podstoupila okamžitou operaci pravé nohy.

Petra Vlhová podstoupila operaci kolena, které si poranila při slalomu Světového poháru v lednu. Její trenér Mauro Pini uvedl, že operace byla úspěšná a Petra se cítí dobře. Kvůli zranění přišla Vlhová o šanci bojovat o svůj třetí malý glóbus za slalom, o který se přetahovala se Shiffrinovou. Předčasné ukončení sezony znamená, že Vlhová skončila druhá za Shiffrinovou i v celkovém pořadí Světového poháru.

Lyžařky mají tento víkend volno, ale od 16. února se budou konat závody ve sjezdu a super-G v Crans Montaně.