Daniel Dubois porazil Joe Joyce knockoutem a zůstává šampionem IBF v boxu.

Daniel Dubois porazil Joe Joyce knockoutem a zůstává šampionem IBF v boxu.

„Jsem gladiátor. Chci se dostat na nejvyšší úroveň a předvést vše, co ve mně je. Tvrdě jsem pracoval, s rodinou i s týmem. Všichni mi pomohli,“ řekl Dubois, který dokázal Joshuu už v závěru prvního kola dostat tvrdým úderem na kolena.

Joshua byl počítaný i ve 3. kole, skončil po háku na bradu. „Nebaví tě to? Tohle je moje chvíle,“ radoval se Dubois v ringu.

Joshua byl zklamaný, ale úvahy o konci kariéry odmítl. „Hodil jsem si dneska kostkami a prohrál, ale zase si s nimi hodím. Narazil jsem na rychlého a silného soupeře a taky jsem udělal chyby,“ konstatoval čtyřiatřicetiletý bývalý král těžké váhy, jenž vlastnil mistrovské pásy organizací IBF, WBA i WBO.

O sedm let mladší Dubois získal pás šampiona IBF poté, co se jej v červnu vzdal Ukrajinec Oleksandr Usyk.

Po přesvědčivém vítězství nad Joshuou se posunul do pozice možného vyzyvatele vítěze odvetného zápasu mezi Usykem, jenž je držitelem pásů organizací WBA, WBC a WBO, a dalším Britem Tysonem Furym.

Daniel Dubois nedávno zaznamenal drsný knokaut nad bývalým šampionem Anthony Joshuou a stal se novým šampionem IBF. Tento vítězný moment pro něj znamenal tvrdou práci a podporu od své rodiny a týmu.

V zápase dokázal Dubois Joshuu dostat na kolena již v prvním kole a nakonec ho porazil hákem na bradu ve třetím kole. Dubois se vítězstvím nad takovým zkušeným soupeřem jako je Joshua posunul do pozice potenciálního vyzyvatele v dalším zápase mezi Usykem a Furym.

Joshua se po prohře nechtěl bavit o konci kariéry a uznal, že udělal chyby v zápase. Dubois, který je o sedm let mladší než Joshua, nyní drží pás šampiona IBF po tom, co se Ukrajinec Usyk vzdal titulu.

Tento významný triumf pro Duboise znamená nejen jeho vzestup na vrchol boxerského světa, ale také mu otevírá cestu k dalším velkým zápasům a možnosti bojovat o další mistrovské pásy. Dubois se tak stává jedním z nejvýznamnějších jmen v boxerském světě a jeho budoucnost v ringu je plná nadějí a očekávání.