David Pastrňák a Jakub Zácha ztratili českého parťáka v týmu Boston Bruins. Klub vyměnil Ondřeje Lauka.

David Pastrňák a Jakub Zácha ztratili českého parťáka v týmu Boston Bruins. Klub vyměnil Ondřeje Lauka.

Čtyřiadvacetiletého odchovance Chomutova vyměnili Bruins do Minnesoty za amerického útočníka Vinniho Lettieriho.

Oba kluby si vedle toho prohodily i práva volby ve 4. kole letošního draftu.

Boston draftoval Lauka v roce 2018 ve 3. kole jako celkově 77. hráče. Do kádru Bruins se ale výrazněji prosadil až v poslední sezoně, kdy odehrál v základní části 60 utkání s bilancí dvou branek a osmi asistencí.

Dalších pět startů a gól přidal v play off.

Celkově má Lauko na svém kontě v NHL 83 zápasů, šest branek a 11 asistencí.

V osmi duelech play off vstřelil účastník tří juniorských mistrovství světa gól a na jeden přihrál.

V kádru Bostonu tak přišli hvězdní útočníci David Pastrňák a Pavel Zacha o českého parťáka.

Boston Bruins nedávno vyměnili českého útočníka Jakuba Lauka do týmu Minnesota Wild. Za něj získali amerického útočníka Vinniho Lettieriho a také si prohodili práva volby ve 4. kole letošního draftu.

Lauko, který je odchovancem Chomutova, byl draftován Bruins v roce 2018 ve 3. kole jako celkově 77. hráč. Během své kariéry v Bostonu odehrál 83 zápasů, ve kterých zaznamenal 6 gólů a 11 asistencí. V poslední sezóně odehrál 60 zápasů v základní části a přidal další body i v play off.

I když se Lauko ve svém působení v Bostonu neprosadil tak, jak by si přál, stále má potenciál a talent, který může využít v novém prostředí. Pro Boston to znamená ztrátu českého parťáka pro hvězdné útočníky Davida Pastrňáka a Pavla Zachu.

Je tedy zajímavé sledovat, jak se Lauko bude vyvíjet v novém týmu a jaký dopad to bude mít na oba kluby. Zatímco Boston se zbavil mladého talentu, Minnesota získala hráče s potenciálem a možností růstu. Budeme sledovat, jak se tato výměna projeví v nadcházející sezóně NHL.