David Pastrňák exceloval ve svém jubilejním zápase, když se blýskl dvěma góly a jednou asistencí pro Zacha.

David Pastrňák exceloval ve svém jubilejním zápase, když se blýskl dvěma góly a jednou asistencí pro Zacha.

Dominik Kubalík se poprvé po výměně do Ottawy prosadil gólem a přispěl tak k výhře 5:2 nad Pittsburghem. Toronto však i přes asistenci Davida Kämpfa podlehlo Nashvillu 2:3 v prodloužení.

Kubalík se na začátku svého působení v Ottawě trápil jak herně, tak bodově. Na svůj první zápis čekal až do osmého utkání. Ve 26. minutě zápasu s Pittsburghem však konečně prolomil své trápení. Po přihrávce Ridlyho Greiga napřáhl v pravém kruhu a zvýšil na 3:0 pro Senators. Branka se nakonec ukázala jako vítězná, protože Ottawa porazila Penguins 5:2.

Toronto ztratilo v Nashvillu po třech výhrách. Maple Leafs měli převahu ve střelách 35:24, ale i přes to, že trefili brankovou konstrukci čtyřikrát, nestačila jim na více než bod za prohru 2:3 v prodloužení. Kämpf byl ve 33. minutě odměněn za aktivitu u branky a u gólu čtyřicetiletého beka Marka Giordana zaznamenal svou druhou asistenci v sezoně.

V ostatních zápasech NHL zaznamenali Anaheim, Florida, Boston, Montreal, Vegas, NY Islanders, Nashville a NY Rangers vítězství.