David Pastrňák exceluje v NHL a zazářil opět jako hvězda, Vitek Vaněček se připsal dvěma góly.

David Pastrňák exceluje v NHL a zazářil opět jako hvězda, Vitek Vaněček se připsal dvěma góly.

Včera se odehrálo několik zajímavých zápasů v NHL. Jedním z nich bylo utkání mezi týmy Boston Bruins a New Jersey Devils. Boston se dostal do nevýhody ve 22. minutě, kdy inkasoval druhý gól zápasu. Nicméně, ve zbývající části třetiny se jim podařilo otočit skóre z 0:2 na 4:2.

Obrat začal Jake DeBrusk, který v první akci doklepl puk do prázdné branky. Poté přidal další dvě góly David Pastrňák, který dostal puk za obranu soupeře a pěknou bekhendovou kličkou přelstil brankáře.

Další dvě trefy přidal Kevin Shattenkirk, který v 57. minutě po asistenci Pastrňáka zpečetil výhru Bostonu. Brankář Vítek Vaněček odchytal celý zápas a přestože inkasoval pět gólů z 31 střel, předvedl solidní výkon. Jeho spoluhráč Ondřej Palát se tentokrát bodově neprosadil. Na straně New Jersey zůstali bez bodu Pavel Zacha a Jakub Lauko.

Další výsledky ze včerejšího kola NHL jsou následující: Winnipeg porazil Minnesota 4:2, Buffalo zdolalo Columbus 3:2 po prodloužení, Toronto podlehlo Carolině 2:3, Florida porazila Montreal 4:1, Pittsburgh přehrál St. Louis 4:2, Washington podlehl Nashvillu 2:3 po samostatných nájezdech, Tampa Bay nestačila na New York Rangers a prohrála 1:5 a Los Angeles podlehlo Edmontonu 2:3 po samostatných nájezdech.