David Pastrňák prokázal své schopnosti a ukázal, že je vynikajícím hráčem. Vstřelil vítězný gól a vytvořil hvězdu utkání společně se svým parťákem.

David Pastrňák prokázal své schopnosti a ukázal, že je vynikajícím hráčem. Vstřelil vítězný gól a vytvořil hvězdu utkání společně se svým parťákem.

David Pastrňák je momentálně jedním z nejproduktivnějších hráčů v NHL. Ve svém třetím zápase za sebou zaznamenal 20 bodů za deset branek a stejný počet nahrávek, čímž se umístil na pátém místě v produktivitě ligy.

V posledním zápase proti Islanders se Pastrňák poprvé prosadil ve 27. minutě, kdy společně se Zachou připravil přesilovkový gól pro Coylea. V úvodu třetí třetiny při stavu 2:2 se český kanonýr šťastně prostřelil Ilju Sorokina, což byla vítězná trefa a jeho desátý gól v této sezóně. V čase 58:39 mohl přidat další přesný zásah, ale namísto střely do prázdné branky nesobecky nabídl puk Coyleovi, který uzavřel svůj první hattrick v NHL.

Filip Hronek připravil jednu branku Vancouveru při výhře 5:2 nad Ottawou. Svou bodovou sérii prodloužil na osm zápasů hned po 15 vteřinách od úvodního buly v Ottawě. Český obránce vysunul Phillipa Di Giuseppeho, ten našel Brocka Boesera a americký forvard vstřelil 11. gól v této sezóně. Jeho střela sice skončila v lapačce gólmana Antona Forsberga, ale videorozhodčí odhalil, že puk překročil brankovou čáru.

Elias Pettersson se gólem a dvěma nahrávkami podílel na výhře Canucks 5:2. Švédský útočník zaznamenal 24. bod v této sezóně a vede tabulku produktivity o jeden zápis před Nikitou Kučerovem z Tampy Bay. Hronek je čtvrtým nejproduktivnějším bekem NHL.

Radek Faksa se po zranění v horní části těla vrátil do sestavy Dallasu po čtyřech zápasech. Na výhře 5:2 v Columbusu se český centr podílel jednou asistencí a zaznamenal své první body v této sezóně.

Jakub Vrána se ve 3. minutě podílel asistencí na úvodní brance zápasu mezi St. Louis a Arizonou a zaznamenal své páté body v této sezóně. Blues zvítězili 2:1 a posunuli se na osmé místo v tabulce Západní konference. Coyotes nepomohlo ani 31 zásahů Karla Vejmelky.

Petr Mrázek vychytal čtvrtou výhru v této sezóně při vítězství Chicaga 5:3 nad Tampou Bay. Český brankář kryl 30 střel. Connor Bedard se blýskl čtyřmi body, které si Blackhawks vybrali jako jedničku draftu.